Keek Op de Week - VERANDERING nodig!!

Datum:
 • zaterdag 30 april 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon -  Hoogte- en dieptepunten in Hollands Kroon in   de weken van mrt/april 2022


  30-4-2022


  Geen leuke tijd geweest met de digitale raadsvergaderingen.  Burgemeester van Dam leek ook niet gelukkig aan haar houding te zien tijdens de digitale vergaderingen. Vaak niet om aan te zien. 


  Verkiezingen

  Nog geen berichten over een geslaagde formatie in Hollands Kroon.

  De uitslag was:

  OHK    8
  CDA    5
  VVD    4
  SHK    4
  GL       2
  PvdA   2
  L/A      2
  D66     2  

  De coalitie VVD, SHK en CDA hebben nu geen meerderheid meer. OHK, als grootste partij, is aan de formatie begonnen.
  Een van de zaken waar OHK de tanden in wil zetten, is een verandering van de bestuurscultuur met meer inspraakmogelijkheden voor de burger. En natuurlijk moeten de commissievergaderingen terug komen. Of dat te bereiken is,  'een nieuwe bestuurscultuur', met VVD of CDA is te betwijfelen.

  Opmerkelijk dat SHK gehalveerd is. Dit moet toch wel een duidelijk signaal voor deze partij zijn dat haar kiezers niet tevreden waren met wat ze de afgelopen 4 jaar met 'meebesturen' hebben gepresteerd. Dit doet denken aan LADA, die na 4 jaar 'meebesturen' nog 1 zetel van de zes in 2018 overhield. 
  Wat is het positieve van meebesturen voor een partij?  En dit 'meebesturen'  vooral met de partijen VVD en CDA, die de dienst uitmaken.

  Formatie, een moeilijk proces, gezien de PvdA al heeft laten weten niet met OHK te willen besturen. Dit doet vermoeden dat de PvdA, met de snelle verklaring hierover, verwacht mee te mogen besturen met de oude coalitie. Doorzichtig....... En absoluut te hopen dat dat niet zal gebeuren. 

  En dan is er de situatie dat Jeff Leever van SHK naar OHK is gegaan en Lars Ruiter van de VVD ook naar OHK is gegaan. Wellicht een moeilijke situatie in de formatie. 

  Gezien de afgelopen 8 jaar willen we toch niet op dezelfde manier door. Dit zal toch duidelijk moeten zijn!! 

  Stichting JAS wenst OHK succes om verandering te brengen in het besturen van onze gemeente. De medebestuurders zijn belangrijk voor succes!


  Griffier

  Een merkwaardige benoeming van CDA-raadslid Vriend als griffier van Hollands Kroon. En dat ook nog laten besluiten in de laatste raadsvergadering met de oude raadsamenstelling. 
  Nu hebben wij de heer Vriend ervaren  als een man die het altijd beter scheen te weten dan de andere raadsleden in de raad, tenminste zo deed hij voorkomen. 
  Hij is wel een echte CDA-er! 

  In een reactie in het NHD werd gesteld; 'Was dit besluit niet een poging van de aftredende Raad om over zijn graf heen te regeren?' 

  Jammer dat het op zo'n manier moet gaan in Hollands Kroon. Geen goed begin!


  Meskers Kandidaat

  Opmerkelijk, Meskers heeft laten weten dat hij toch kandidaat wethouder wil zijn.
  In november vorig jaar werd hij door de VVD-leden niet gekozen  als lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen en hij hierdoor  uit de VVD stapte

  Zo meldde hij 'Er zijn meerdere gemeenten in Noord-Holland Noord waar ik terecht zou kunnen en ook de provincie is een mogelijkheid'.
  'Het ambiëren van nog een termijn kan betekenen dat ik een nieuwe generatie in de weg ga zitten. Dat moet niet gebeuren’.

  We constateren dat na zijn vertrek uit de VVD, geen van zijn verwachtingen zijn uitgekomen. Zou dit toch al niet een duidelijke teken moeten zijn van zijn kwaliteiten en wat hij tot heden heeft gepresteerd als wethouder in Hollands Kroon? 
  Toch een laatste poging in Hollands Kroon?

  Maar, je moet toch ook de vraag stellen of Meskers een goede keus is om wethouder te worden,  de VVD-leden vonden van niet. Er is zeer veel gebeurd onder Meskers als wethouder in Hollands Kroon. 
  Krantenartikelen over Hollands Kroon 

  April 2022

  25-4-2022 

  Mochten tijdelijke bouwers windpark op hotelschip slapen? Scheepswerf Jongert wil een streep door dwangsom van twee ton
  23-4-2022 

  Akkoord dichtbij over opvang Oekraïense vluchtelingen in Wieringerwaard. Het zou gaan om een periode van een tot twee jaar 
  18-4-2022 

  ’Geen gevaarlijke stoffen’
  16-4-2022 Microsoft gaat met regenwater datacenter koelen. Water komt deels van het eigen dak. ECW zorgt voor de opslag en levering van dit koelwater

  15-4-2022   Sjaak Vriend keert terug in het gemeenteraadswerk maar dan als griffier in Hollands Kroon 

  15-4-2022 Geen toneelstuk, minder opgeblazen

  14-4-2022 Gemeenteraad Hollands Kroon heeft nieuwe raadsgriffier
  12-4-2022 Appartementengebouwen zijn ’te log’. Ze passen niet bij het karakter van de lintbebouwing langs de Molenvaart
  11-4-2022 Wie wil met wie? Formatie Hollands Kroon gaat een nieuwe fase in met gesprekken over de inhoud
  9-4-2022 ’Speel niet voor eigen rechter.’ Hollands Kroon uit verbazing over ongevraagd optreden burgers bij aanpak verkeersgevaar. ’We rommelen niet zomaar wat aan’ (3)
 • 2 april 2022
 • Plannen voor groot bedrijvenpark op Agriport. ’Er is grote belangstelling onder ondernemers voor’

 •  

 • Maand maart 2022
 • 31-3-2022 NHD: Ingezonden stuk benoeming griffier.
 • 31-3-2022  Aftasten, plooien gladstrijken en kijken of een coalitie in Hollands Kroon te vormen is
 • 30 maart 2022 Hollands Kroon neemt afscheid van elf raadsleden

 • 24 maart 2022 In
 •  een zucht en een scheet. Raad Hollands Kroon houdt eerste bijeenkomst kort. Bal bij OHK. ’Zijn er nog vragen? Niets? Dan hebben we een record gemaakt’
 • 13 maart 2022 Wieringermeer, wat is er van geworden

 • 1 maart 2022 Column: Tarief restafval rampzalig voor de natuur?

 •  1-5  Meest gelezen artikelen


 • Redactie JAS  2 reacties :

  Anoniem zei

  Theo Meskers komt vast wel weer ergens op zijn pootjes terecht, want gelukkig (?) vinden oud-wethouders toch altijd een nieuwe plek om te mislukken. Zoals Frits Westerkamp, die nu wethouder dreigt te worden in Laren. Weten ze daar niet dat hij al in drie gemeenten totaal is mislukt als wethouder?

  Dekker zei

  Theo Meskers geeft aan een steek te hebben laten vallen. Nee Theo, jouw hele breiwerk ligt door elkaar vanwege alle gevallen steken.(al of niet moedwillig) Om het dan af te doen als een "steek laten vallen" geeft aan dat kritisch denken over jezelf niet in jouw woordenboek voorkomt, ook niet bij jouw partij de VVD want de leden van die partij zijn net zo hypocriet.

  Een reactie posten