Mochten tijdelijke bouwers windpark op hotelschip slapen? Scheepswerf Jongert wil een streep door dwangsom van twee ton

Datum:
 • maandag 25 april 2022
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon  -
    WIERINGERWERF 

  Scheepswerf Jongert in Wieringerwerf wil dat de bestuursrechter in Haarlem een streep haalt door een dwangsom van tweehonderdduizend euro die de gemeente Hollands Kroon het bedrijf heeft opgelegd.


  Frits Verhagen 25-4-2022


  Bart Bos van Jongert zei maandag tijdens de zitting in Haarlem dat de dwangsom volkomen misplaatst is. ,,Ik voel me gepiepeld door de gemeente. Ik heb alles gedaan waarom gevraagd is en dan nog is het niet goed.’’

  De kwestie draait om het hotelschip Bellini in het Kluisgat nabij werkhaven De Oude Zeug, waar tot oktober vorig jaar tijdelijke arbeidskrachten sliepen, die meebouwden aan Windpark Fryslân. Volgens de gemeente was dat in strijd met het bestemmingsplan, dat uitsluitend recreatieve overnachtingen op het hotelschip toestaat. Daarom legde Hollands Kroon de scheepswerf twee ton aan dwangsommen op.

  Des duivels

  Bart Bos was maandag des duivels over de handelwijze van de gemeente. Volgens hem wekte Hollands Kroon aanvankelijk de indruk dat ze mee wilde werken aan het logies voor de tijdelijke werknemers. Toen Jongert aanvragen voorbereidde voor legalisering, zou de gemeente opeens als een blad aan een boom zijn omgedraaid en hebben besloten te handhaven.

  Bos zei het allemaal niet meer te begrijpen. ,,Wat hebben we nou eigenlijk verkeerd gedaan? Ik had het volste vertrouwen dat het goed zou komen, maar dat kwam het niet. De gemeente heeft nooit kunnen uitleggen waar de weerstand nou precies in zit. Het is onbegrijpelijk.’’

  De vertegenwoordigster van de gemeente bleef er bij dat de forse dwangsommen terecht zijn opgelegd. Zij stelde dat het hotelschip in strijd met het bestemmingsplan is gebruikt voor de logies van tijdelijke werknemers.

  Overigens ligt de Bellini tegenwoordig niet meer in Wieringerwerf. Het hotelschip is naar Amsterdam gegaan waar het wordt gebruikt voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

  Rechter E. van Keken doet in het geschil tussen Jongert en Hollands Kroon uiterlijk op 6 juni uitspraak.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten