Wethouder Theo Meskers is niet meer beschikbaar voor de VVD in Hollands Kroon. ’Ik heb geen zin om in de wachtkamer te zitten’

Datum:
 • maandag 8 november 2021
 • in
 • Categorie: , , ,

 •  HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA

  Wethouder Theo Meskers (59) is na de verkiezingen niet meer beschikbaar voor de VVD in Hollands Kroon. In een verklaring laat hij weten geen deel te willen uitmaken van de kieslijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.


  Winnie van Galen 8-11-2021


  Meskers is sinds 2012 wethouder economische zaken voor de VVD in Hollands Kroon. Daarvoor bekleedde hij gedurende tien jaar het fractievoorzitterschap van deze partij in Anna Paulowna.

  Bij zijn afweging niet verder te gaan voor de VVD in Hollands Kroon heeft meegespeeld dat hij kortgeleden niet is verkozen tot lijsttrekker, laat Meskers via de telefoon weten. ,,Het is geen doorslaggevende reden geweest, maar na tien jaar heb ik geen zin om in de wachtkamer te zitten.’’ Meskers beklemtoont dat er geen sprake is van ruzie, maar dat partijen op een volwassen manier uit elkaar gaan. ,,Het ambiëren van nog een termijn kan betekenen dat ik een nieuwe generatie in de weg ga zitten. Dat moet niet gebeuren’’, aldus Meskers in zijn verklaring.

  Tijdens een ledenvergadering voor de VVD enkele weken geleden werd Wim Groot verkozen tot de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het bestuur van de VVD wilde Meskers op die plek. Groot werd kortgeleden fractievoorzitter van de VVD in Hollands Kroon na het vertrek van Erik Annaert.

  Niet met pensioen

  De wethouder hoopt zijn politieke loopbaan elders te vervolgen. ,,Ik ga niet met pensioen. Er zijn meerdere gemeenten in Noord-Holland Noord waar ik terecht zou kunnen en ook de provincie is een mogelijkheid.’’

  Op de vraag of er op dat gebied al lijntjes zijn gelegd, antwoordt Meskers ontkennend. Verder geeft hij aan ’graag te willen aanblijven tot het moment dat er een nieuw college is geïnstalleerd’.

  Alexander op de Weegh, bestuursvoorzitter van de VVD in Hollands Kroon, zegt het besluit van Meskers te respecteren. ,,Ik snap het. Hij had de ambitie om lijsttrekker en wethouder te worden. Als je dan geen lijsttrekker wordt, kun je die ambitie niet waarmaken. Als ik in zijn schoenen had gestaan, zou ik dezelfde afweging hebben gemaakt.’’

  Wat Op de Weegh betreft blijft Meskers een wethouderskandidaat in Hollands Kroon. ,,We hebben meerdere wethouderskandidaten en Meskers is er een van. Wellicht zit er een rol voor Theo in.’’

  Meskers heeft volgens Op de Weegh die optie in het midden gelaten omdat ’het lastig is vooruit te kijken’. ,,We moeten bij de verkiezingen eerst groot genoeg zien te worden om deel te kunnen uitmaken van een coalitie en daarbij speelt dan bijvoorbeeld ook mee hoe een portefeuilleverdeling uitpakt.’’

  Noordhollands Dagblad  5 reacties :

  Anoniem zei

  Theo (Meskers) heeft zijn zakken inmiddels gevuld en ik kan me voorstellen dat hij het inmiddels genoeg vindt voordat hij ontmaskerd wordt als ..... dat mag u zelf invullen.

  Anoniem zei

  Gelooft hij nu echt dat andere gemeenten hem wel geloofwaardig vinden?
  Zelfs zijn eigen partij vindt dat al lang niet meer.

  Anoniem zei

  Meskers heeft inmiddels genoeg schade aangericht, zowel aan mens als natuur. Deze man moet, besmeurd met pek en veren, Anna Paulowna uitgejaagd worden.

  Anoniem zei

  Meskers is een proleet!

  En dan de arrogantie dat hij het elders gaat proberen.

  Anoniem zei

  Anoniem 4, het is inmiddels wel een door zijn beleid(en dat van het voltallige College van B&W) wel erg rijk geworden proleet.

  Een reactie posten