PvdA wil niet met Onafhankelijk Hollands Kroon in een coalitie

Datum:
 • dinsdag 29 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon – De PvdA ziet het niet zitten om met Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK) in een coalitie te gaan zitten, dat laat fractievoorzitter Sylvia Buczynski weten in een reactie op de verkiezingsuitslag.  Stijn Vos 28 maart 2022


  De informatieperiode is nog maar net begonnen en OHK is als grootste partij aan zet, maar de PvdA wacht het proces niet af: “Met populisme en uitingen van uiterst rechts kunnen we slecht uit de voeten”, aldus Buczynski.

  De PvdA behield bij de afgelopen verkiezingen haar twee zetels. Naast fractievoorzitter en lijsttrekker Sylvia Buczynski neemt Paul Medema straks plaats in de raad. Hij vervangt huidig raadslid Elbert Volkers. Buczynski is tevreden met de uitslag “gezien de verhoudingen in onze gemeente”. Volgen haar is er rondom de verkiezingen veel aandacht geweest voor zaken als arbeidsmigranten, datacenters en windmolens. “Dat is echt enorm opgeklopt in de media en Senioren Hollands Kroon en de VVD zijn daarvoor afgestraft.”

  Praatjes verspreiden
  De grote winnaar van de verkiezingen is OHK. Zij gingen van drie zetels in 2018 naar acht zetels nu. Daarmee zijn ze veruit de grootste partij geworden. Iets dat Buczynski wel had verwacht, maar toch zorgelijk vindt: “Je kon al aan zien komen dat de partij die overal tegen was, Onafhankelijk Hollands Kroon, goed zou scoren. Ik vind het zorgelijk dat inwoners zo massaal kiezen voor lokale partijen die praatjes verspreiden en dingen beloven waar een gemeente helemaal niet over gaat.” De PvdA concludeert dat een deelname aan de coalitie er niet inzit.


  Regio Noordkop


  ______________________________________


  3 reacties :

  Dekker zei

  Misschien zou het verstandig zijn als Buczynski eens de hand in eigen boezem zou steken en zich eens zou afvragen hoe het komt dat OHK zo gegroeid is en haar marginale partijtje niet.
  Dat zou getuigen van gezond in plaats van een partij beschuldigen van Populisme en uiterst rechts. Dergelijk kwalijk gedrag van uiterst linkse partijen of liever gezegd extreem linkse partijen is schering en inslag tegenwoordig gezien het optreden van dergelijke partijen, incl VVD en CDA, in Den Haag. Ze worden hierbij graag geholpen door de media en de Staatsomroep die dagelijks hun indoctrinerende boodschappen de wereld insturen.

  Anoniem zei

  Sylvia B. is net zo erg als Attje K.

  Anoniem zei

  Attje K. wordt zelfs overtroffen door Sylvia B.

  Een reactie posten