Restzetels in gemeente Hollands Kroon gaan naar SHK, VVD, CDA en D66

Datum:
  • maandag 21 maart 2022
  • in
  • Categorie:

  • Hollands Kroon - De restzetels bij de gemeenteraadsverkiezingen in Hollands Kroon zijn gegaan naar SHK, VVD, CDA en D66. Genoemde partijen zijn daarmee respectievelijk op 4, 4, 5 en 2 zetels uitgekomen.


    Winnie van Galen 21-3-2022


    Bovenstaande verdeling is maandagochtend door burgemeester Rian van Dam bekendgemaakt tijdens de definitieve verkiezingsuitslag. De kiesdeler lag op 622 stemmen, te weten het totaal aantal uitgebrachte stemmen in de gemeente (18.059) gedeeld door de 29 te verdelen zetels in Hollands Kroon.

    Winnaar van de verkiezing werd OHK met 8 zetels (5.008 stemmen) gevolgd door CDA met 5 (2.808) zetels. Vier zetels zijn er voor VVD (2.321) en SHK (2.305). De overige partijen kregen twee zetels: GL (1.663), PvdA (1.488) LADA/Anders! (1.337), en D66 met 1.129 stemmen.

    Het totaal aantal kiesgerechtigden in Hollands Kroon bedroeg 39.522 waarmee het opkomstpercentage uitkwam op 45,7 procent. Van het totaal uitgebrachte stemmen zijn er 54 blanco ingevuld en 43 stembiljetten zijn ongeldig verklaard.

    Noordhollands Dagblad

    4 reacties :

    Anoniem zei

    Zouden de politici van VVD, CDA, CU, GL, PvdA en D'66 zo langzamerhand niet tot de conclusie komen dat de mensen hun buik vol hebben van het gedrag van deze partijen?
    De PvdA in ieder geval niet want daar weer door Lilian Ploumen feest gevierd vanwege de uitslag. Zo simpel kan een politicus zijn.

    Anoniem zei

    Creatief tellen zullen we het maar noemen, het is toch niet te controleren, maar wel toevallig dat het precies de coalitie partijen zijn.

    Anoniem zei

    Anoniem 1, CU deed deze keer niet mee in Hollands Kroon. Of is je dat niet opgevallen?

    Anoniem zei

    Anoniem 3, we hebben het over de verkiezingen in het algemeen, of hebben we Lilian Ploemen ook namens de PvdA in Hollands Kroon?
    Uw CU is al lang als democratische (regerings)partij door het ijs gezakt, al weten ze het zelf nog niet, hun kiezers trouwens ook niet.

    Een reactie posten