Arbeidsmigranten mogen van de gemeente aan Middenweg 61a in Breezand blijven wonen

Datum:
 • woensdag 16 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,

 •  HOLLANDS KROON - BREEZAND - 
  De gemeente treedt niet op tegen de huisvesting van 22 arbeidsmigranten aan Middenweg 61a in Breezand. Omwonenden hadden hierom gevraagd.


  Winnie van Galen 16-3-2022


  Het eerste verzoek tot handhaving is in juni 2021 ingediend. De gemeente wees het af waarna in oktober vorig jaar een bezwaarschrift volgde. Het antwoord hierop luidt eveneens negatief voor de bezwaarmakende omwonende. Volgens de indiener van het bezwaarschrift is de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Middenweg in Breezand in strijd met het bestemmingsplan. Het oordeel van de gemeente is tegenovergesteld. ’Om die reden hoeft het college niet over te gaan tot handhaving omdat er geen sprake is van een overtreding van een wettelijk voorschrift.’

  Bollenbedrijf

  Op genoemde plek aan de Middenweg wonen 22 arbeidsmigranten. Ze worden gehuisvest door bollenbedrijf Kapiteyn. Door genoemde onderneming is tevens een verzoek bij de gemeente ingediend voor het inrichten van 29 extra logiesbedden in een schuur naast de woning aan Middenweg 61a. De gemeente wil hieraan meewerken.

  Volgens Arjan Smit, een van de bezwaarmakers mede namens andere omwonenden, is de vergunning voor de 29 plekken verleend op basis van een niet bestaande vergunning voor de 22 plekken. In een eerder stadium kondigde Smit aan naar de bestuursrechter te stappen, als overleg met de gemeente op niets zou uitdraaien.

  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Schandalig, dit gedrag van de gemeente. Ook hier weer gerommel en gesjoemel. Het is de vraag of dit verandert als er een nieuw college komt, want de ambtenaren vertrekken niet. Zij hebben en houden een grote vinger in de pap.

  Een reactie posten