Pats! Rapport VERNIELT knettergek stikstofbeleid: 'Minister Van der Wal kakelt maar wat'

Datum:
 • vrijdag 1 maart 2024
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Daar gaan we! ..het effect van de maatregelen op de natuur is nul.


  DDS 29-2-2024


  Een gloednieuw rapport veegt op grootste wijze de vloer aan met het wanstaltige stikstofbeleid van het kabinet. De gestelde doelen zijn onhaalbaar, het is nog altijd onmogelijk om vergunningen te krijgen, en het effect van de maatregelen op de natuur is nul.

  Dat zegen onderzoekers van het Planbureau voor de Leefomgeving, het RIVM én Wageningen Universiteit. Volgens deze onderzoekers is er door het wanbeleid van het kabinet "een gevoel van collectieve machteloosheid" ontstaan. Zowel bij bureaucraten als bij boeren.
  De belangrijkste vaststelling is dat alle maatregelen die de afgelopen jaren genomen zijn - en die boeren in het verderf hebben gestort - de grandioze impact hebben gehad op de natuur van... Niet schrikken... Goed opletten... nul. Of, nou ja, mogelijke gevolgen zijn niet bekend. Er is gewoon niet voldoende informatie beschikbaar.
  In gewone mensentaal betekent dit dat het beleid van de overheid honderd procent nattevingerwerk is. Bij rechtszaken tegen de stikstofgekte kunnen rechters het wanbeleid van het kabinet dus helemaal niet verdedigen op basis van 'de feiten.' Ze kunnen alleen roepen dat de staat zegt dat dit of dat het effect uiteindelijk zal zijn - maar er zijn geen gegevens waaruit blijkt dat dit ook klopt.

  Onhaalbare doelen

  En wacht, we zijn er nog niet. Want uit het onderzoek blijkt ook dat áls er wel iets gemeten wordt, dat blijkt dat de doelen van het kabinet niet te halen zijn. Het logische gevolg? Die knettergekke Haagse mafketels gaan de komende jaren vrijwel zeker nog véél meer maatregelen nemen. Maatregelen die de economie op haar kop zetten en die er uiteindelijk voor gaan zorgen dat de boerenstand gewoon niet meer bestaat in ons land.
  Opvallend genoeg is dit natuurlijk precies wat Frans Timmermans onlangs hardop zei. Hij kondigde aan dat er nog veel meer boerenbedrijven gesloten moeten worden en/of dat pluimveebedrijven en andere boeren naar het buitenland zullen moeten vertrekken.

  Clown Van der Wal

  Geert Dales haalt terecht keihard uit naar VVD-minister Christianne van der Wal die verantwoordelijk is voor dit beleid en de uitvoering ervan. Die knettergekke engnek lijkt het altijd vreselijk leuk te vinden om boeren kapot te maken. Maar nu wordt ze publiekelijk toch even vernederd door experts.
  Dales' samenvatting? "Minister Van der Wal kakelt maar wat en loopt als een kip zonder kop richting - en doelloos rond. Is iemand verbaasd?"
  Nee, daar is niemand verbaasd over. Wat normale mensen wél verbaasd is de manier waarop deze vrouw opereert. Want hoewel ze volkomen incapabel is blijkt uit haar optreden en uit haar gezichtsuitdrukkingen dat ze het hi-la-risch en ontzettend leuk vindt om de boerenstand de vernieling in te helpen.
  Dat kan natuurlijk niet zijn omdat ze denkt dat het 'noodzakelijk' is. Dit mens is te dom om ook maar wat 'in te zien.' Nee, het lijkt erop dat mevrouw Van der Wal gewoon een sociopaat is die er plezier in heeft om anderen leed aan te doen.
  We leven in duistere tijden dat dit soort figuren de dienst uitmaken in ons land.

  0 reacties :

  Een reactie posten