Willem Engel aangehouden

Datum:
 • donderdag 17 maart 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Veel mensen reageerden geschokt op de arrestatie van Willem Engel afgelopen woensdag.

  Door Mr. Jeroen Pols: Arrestatie Willem   16-3-2022

  En terecht, want de Nederlandse overheid overschreed een nieuwe grens in haar oorlog tegen ongewenste meningen en uitingen.

  De aanhouding vond plaats op de beschuldiging van opruiing, het oproepen tot het plegen van strafbare feiten tegen het openbare gezag. Een opmerkelijke aanklacht die ingaat tegen de afgelopen twee jaar door Willem onvermoeibaar uitgedragen kernboodschap van liefde, geduld, verbinding, respect en geweldloosheid. ‘Wij zijn de nette mensen’ is zijn vaste motto. Een dergelijke boodschap vormt net als tweeduizend jaar geleden kennelijk nog steeds een bedreiging voor de macht. Het is dan ook geen verrassing dat een overheid met totalitaire ambities hem in het vizier heeft. Het strafrecht is hier een instrument om Willem de mond te snoeren.

  Het recht om zonder angst voor vervolging een mening te kunnen uiten is expliciet opgenomen in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Europese Verdrag ter Bescherming van de Rechten van de Mens. Een recht dat onlosmakelijk verbonden is aan de menselijke waardigheid. Niet voor niets schreef de veel geciteerde verlichtingsfilosoof Voltaire in 1770 “Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen.”.

  Voor het behoud van een leefbare samenleving is het daarom van groot belang dat we samen vechten voor het recht om het met elkaar oneens te zijn. Daarom hoop ik dat zondag voor- en tegenstanders op het Museumplein in Amsterdam een stem laten horen voor de vrijlating van Willem.

   

  Arrestatie Willem

   

  Uitzending CafƩ Weltschmerz

   

  Karel van Wolferen over arrestatie Willem 

   

   

   


   


  Viruswaarheid  Kom in verzet! Museumplein 20 maart 2022

   

  Zondag 20 maart 2022 om 13.00 uur, Museumplein Amsterdam

   
  0 reacties :

  Een reactie posten