Oeps! FDA onthult per ongeluk lijst van bijwerkingen coronavaccins, waaronder myocarditis en sterfte

Datum:
 • maandag 2 augustus 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Tijdens een bijeenkomst van een adviescommissie van de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA op 22 oktober vorig jaar werd een powerpointpresentatie getoond.

  31 juli 2021 


  Heel kort was een slide te zien met daarop een lijst van mogelijke bijwerkingen die de coronavaccins kunnen veroorzaken, waaronder myocarditis, beroerte en sterfte.

  Knipper met je ogen en je mist de slide. De lijst van bijwerkingen was slechts een fractie van een seconde in beeld. Het agentschap wist dus in oktober vorig jaar, voordat zij de coronavaccins goedkeurde voor noodgebruik, al welke bijwerkingen de prikken kunnen hebben.

  Op de lijst van bijwerkingen staat ook transverse myelitis, een aandoening die werd geconstateerd bij verschillende proefpersonen die meededen aan de vaccinonderzoeken. Daarnaast staat narcolepsie op de lijst, een aandoening die sommigen opliepen nadat ze het Mexicaanse griepvaccin hadden gehaald.

  Guillain-Barré-syndroom

  Meer mogelijke bijwerkingen: het syndroom van Guillain-Barré, acute gedissemineerde encefalomyelitis, stuiptrekkingen, hersenontsteking, allergische reacties, artritis en auto-immuunziektes.

  Saillant detail: de FDA waarschuwde eerder deze maand voor het Guillain-Barré-syndroom als bijwerking bij het coronavaccin van Janssen. Er werd gedaan alsof het een ‘nieuwe’ bijwerking betrof. Ook in Europa wordt het syndroom nu vermeld als bijwerking in de bijsluiter van het Janssen-vaccin, liet het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) afgelopen week weten.

  Waarom heeft de FDA het publiek niet geïnformeerd?

  Het syndroom is een neurologische aandoening waarbij zenuwcellen beschadigd raken. Het kan zelfs tot verlamming leiden.

  Twee maanden na de bijeenkomst, op 11 december 2020, keurde de FDA het vaccin van Pfizer goed voor noodgebruik. De vraag is nu waarom de geneesmiddelenautoriteit het publiek niet heeft geïnformeerd over de risico’s. 


  0 reacties :

  Een reactie posten