Berlijn verandert in slagveld: duizenden agenten ingezet tegen vreedzame vrijheidsstrijders

Datum:
 • maandag 2 augustus 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • In de Duitse hoofdstad Berlijn gingen vanmiddag talloze mensen de straat op om te protesteren tegen de coronamaatregelen.


  1-8-2021

  De autoriteiten hadden meerdere protesten verboden die waren aangemeld in Berlijn. De officiële reden: omdat de mensen zich niet aan de maatregelen zouden houden. Het ging onder meer om een demonstratie van actiegroep Querdenken-711, waar zich meer dan 22.000 mensen voor hadden aangemeld.

  Opmerkelijk genoeg – of eigenlijk: niet heel verrassend – mocht Christopher Street Day, een jaarlijks terugkerende Europese lhbti-viering waarbij gedemonstreerd wordt voor de rechten van de lhbti-gemeenschap en tegen discriminatie en uitsluiting, vorige week wel gewoon doorgaan in Berlijn. Er deden zo’n 35.000 mensen mee aan de parade.

  Een flinterdun verhaaltje staat nog tussen de dystopie en de vrijheid

  De autoriteiten hebben vanmiddag zo’n 2250 politieagenten en meerdere waterkanonnen ingezet. De demonstranten scandeerden leuzen als ‘vrede, vrijheid, geen dictatuur’.

  Publicist Sietske Bergsma was in Berlijn en schreef op Twitter: “Een flinterdun verhaaltje staat nog tussen de dystopie en de vrijheid.” Querdenken-711 stapte naar de rechter, maar ook in hoger beroep werd de demonstratie verboden verklaard. “Mondkapjesplicht weegt zwaarder dan recht op demonstratie, terwijl daartegen nou juist wordt gedemonstreerd,” aldus Bergsma.

  Dictatuur

  Ze merkte op dat ‘heel toevallig’ sinds vandaag een testplicht geldt voor alle reizigers naar Duitsland. “Iedereen die nog steeds gelooft dat ‘de dictatuur’ een fictie is, is vandaag niet in Berlijn geweest.”

  Overal in Berlijn werden betogers gemolesteerd door de politie. “Nazis in Uniform sind wieder auf der Strasse,” twittert politiek econoom Kees van der Pijl. Pepijn B. voegt toe: “Het politiegeweld tegen vreedzame betogers in Berlijn is walgelijk. Kon het maar vijf minuten aanzien.”

  Een greep:  2 reacties :

  Anoniem zei

  Wie nog de illusie koestert dat we in een democratie leven moet de Nederlandse media negeren en eens wat meer zoeken op internet naar de werkelijke gang van zaken. Ben er van overtuigd dat hij/zij zich een hoedje zal schrikken. Helaas zijn de meeste mensen te lui en verschuilen zich achter de kranten en de NOS.

  Henry zei

  Helaas maar al te waar. Een groot deel van de Nederlandse bevolking zit lui op de bank voor de tv en neemt alles voetstoots aan wat daar gepubliceerd wordt ipv zichzelf degelijk te overtuigen. Vervolgens iedereen bekritiseren die zich wel terdege hebben geïnformeerd. Ik loop dagelijks tegen deze situatie aan.

  Een reactie posten