Negentig zienswijzen op Gebiedsplan Wieringermeer; Hollands Kroon heeft meer tijd nodig

Datum:
 • donderdag 9 mei 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA
  Omdat de gemeente meer tijd nodig heeft voor het verwerken en beantwoorden van de vele zienswijzen op het Gebiedsplan Wieringermeer schuift de behandeling in de gemeenteraad drie weken op.
  Lydia Jasper 9-5-2019
  De vergadering staat nu gepland op 9 juli. Eerst stond 20 juni genoteerd. Woensdag is de raad daarover via een memo geïnformeerd. Wethouder Theo Groot: ,,Wanneer daar behoefte aan is, zullen we een beeldvormende vergadering inplannen.’’
  Op het Gebiedsplan Wieringermeer zijn negentig zienswijzen binnen gekomen. Dertig daarvan zijn uniek, aldus Groot. Zestig inzendingen kennen een ’mate van herhaling’.
  ,,We zullen ze de komende weken alle van commentaar voorzien.’’
  De weerstand tegen het Gebiedsplan bij boeren en burgers is opvallend groot. Zo ziet organisatie LTO geen toekomst meer voor agrariërs in de polder.
  Volgens Theo Groot zijn niet alleen Hollands Kroon, Provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier betrokken geweest bij de totstandkoming. Ook LTO, Rijkswaterstaat, Wooncompagnie, Greenport NHN, buurgemeenten en omwonenden zijn uitgenodigd voor twee informatiebijeenkomsten en zes expertsessies. ,,Het is onmogelijk om met alle genodigden om tafel iets op papier te zetten, dus is er een schrijfteam op het Gebiedsplan gezet.’’

  5 reacties :

  Anoniem zei

  Een ding is zeker: dat worden weer een flink aantal rechtszaken tegen de Gemeente.

  Anoniem zei

  Voor deze gemeente is dat geen enkel probleem, die hebben al meerdere keren met dat bijltje gehakt.

  Anoniem zei

  Jammer dat onze wethouders zo zwak zijn dat zij geen weerstand weten te bieden aan ambtenaren en de provincie. Ze worden er ingeluid en zijn daar nog trots op ook. Domme mannen.
  Gevolg is dat wij worden opgezadeld met een compleet verwoeste Wieringermeer.

  Dekker zei

  Anoniem 3, De wethouders zijn niet zwak, ze worden er ook niet door de ambtenaren ingeluisd, het is boosaardige opzet. Niemand, zelfs een wethouder niet, kan zo dom zijn om niet te weten wat er afspeelt.
  Het is de gemakkelijkste weg om naar ambtenaren te wijzen, maar ambtenaren doen slechts wat door het College wordt opgedragen.
  Een wethouder is ten alle tijden verantwoordelijk.

  Anoniem zei

  Het college van B&W heeft niet het vermogen om waar te nemen dat zowel het midden- en kleinbedrijf als de inwoners niet zitten te wachten op een verdere industrialisering van de Wieringermeer. Hetzelfde geld voor de andere gebieden in Hollands Kroon. Rust, ruimte, schone lucht, natuur is een garantie om prettig te kunnen blijven leven en werken in Hollands Kroon.

  Een reactie posten