Verzet tegen verhuizing elektronicazaak Expert

Datum:
 • donderdag 18 april 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - Den Helder gaat de voorgenomen verhuizing van wit- en bruingoedzaak Expert uit Breezand naar het leegstaande pand van autobedrijf Temme aan de Molenvaart in Anna Paulowna waarschijnlijk blokkeren.
  Delano Weltevreden 18-4-2019
  Het verzoek druist namelijk in tegen de afspraken die regionaal en met de provincie zijn gemaakt over waar welke vorm van detailhandel is toegestaan. Het college van Hollands Kroon vindt het echter goed dat Expert naar de Molenvaart verhuist. Het bedrijf wil groeien van 400 vierkante meter nu naar het dubbele in het pand van Temme. Die ruimte is er elders niet, zegt het college. Expert verkoopt niet alleen elektrische tandenborstels, maar ook wasautomaten, koelkasten en vrieskisten. Daar is ruimte voor nodig, vindt het college van Hollands Kroon.
  De Helderse wethouder Michiel Wouters heeft nog geen officieel verzoek van Hollands Kroon ontvangen om akkoord te gaan met de voorgenomen verhuizing van Expert. ,,Op basis van de informatie die we nu hebben, zullen we niet met dit verzoek kunnen instemmen. Misschien heeft het college van Hollands Kroon er een heel mooi verhaal bij waarom het wel zou moeten, maar dat kan ik me niet voorstellen.’’
  Onlangs moest Wouters nee verkopen aan Ondernemersvereniging Ravelijncenter. Het bestuur van de meubelboulevard wil daar onder meer een supermarkt en een outletcenter huisvesten. Wouters wees er toen op dat dat tegen de afspraken met omliggende gemeenten en de provincie is.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten