Firma Luijt krijgt 60 mille van gemeente

Datum:
 • donderdag 18 april 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Den Oever - Scheepsbouwer en machinefabriek Luyt in Den Oever ontvangt zo’n 60.000 euro van de gemeente Hollands Kroon.
  Winnie van Galen 18-4-2019

  Mocht het onverhoopt niet doorgaan, dan krijgt de rechtszaak die woensdag diende een vervolg.
  De kwestie betreft twee openstaande vorderingen die te maken hebben met een gewijzigde indeling van de haven in Den Oever. In verband hiermee werd Luyt onder meer gedwongen verspreid over meerdere plekken in die haven aan schepen te werken. De kosten die hiermee gemoeid zijn geweest, wilde de gemeente Hollands Kroon niet betalen, aldus Luyt. De onderneming stapte naar de rechtbank in Alkmaar waar beide partijen gisteren tekst en uitleg gaven. Al vrij snel bleek een oplossing voor handen: de vertegenwoordiger van de gemeente liet weten dat de rekeningen betaald worden, met uitzondering van de juridische kosten. Dit tot verrassing van vertegenwoordigers van Luyt en hun advocaat. Een jaar lang gingen steeds dezelfde rekeningen naar de gemeente en consequent klonk het respons dat er geen cent zou komen. Een schorsing die de partijen naar de gang bracht, leverde op dat Luyt de juridische kosten (10.000 euro) laat vallen en de gemeente binnen een maand de openstaande rekeningen voldoet. Dit met aftrek van 5000 euro die het hoogheemraadschap aan Luyt heeft betaald ter compensatie van kosten die te maken hebben met het dijkversterkingsprogramma in Den Oever.
  Noordhollands Dagblad


  8 reacties :

  Anoniem zei

  Normaal gesproken dient de verantwoordelijke of op staande voet ontslagen te worden of het hem/haar zelf te laten betalen.
  De inwoners van Hollands Kroon draaien op voor de amateuristische en ondeskundige werkwijze van het ambtenarenapparaat en de wethouder(s). Het THUIS WERKEN van de dames en heren ambtenaren kost de inwoners handen met geld en omdat er in TEAMS gewerkt wordt is niemand aansprakelijk, of de verantwoordelijke wethouder zou ballen moeten tonen en dit debacle op moeten stappen en daar hebben ze in Hollands Kroon nog nooit van gehoord.

  Anoniem zei

  Nawijn is net vertrokken, uit rancune treiteren door geen oplossing te zoeken, of gewoon machtsmisbruik, en nu kan er bij de rechtbank in één keer een ommezwaai vanuit de gemeente gemaakt worden na meer dan een jaar de boel opgehouden te hebben. Er dienen hier ambtenaren op ambtseed strafrechtelijk te worden vervolgd in deze kwestie. Aanpakken die boeven, kost ook de inwoners die het dienen op te brengen weer geld.

  Anoniem zei

  De (r)overheid. De boven ons gestelden. Ze flikken het toch maar steeds weer. Vooral Hollands Kroon moeten ze opheffen!

  Anoniem zei

  Ik denk dat het nu begint op te vallen dat er een nieuwe burgemeester zit in HK en dat er een frisse wind begint te waaien. Hoog tijd!
  Nu nog goede wethouders graag.

  Anoniem zei

  Wat de inwoners van Hollands Kroon niet weten is dat ambtenaren bij de verbouw van het gemeentehuis structureel opdrachten gaven aan ondernemers die beneden de 10.000 euro diende te blijven in verband met het verantwoording afleggen. Wanneer wordt er een onderzoek opgestart naar de miljoenen te duur uit gevallen verbouwing van het gemeentehuis? De inwoners van Hollands Kroon hebben recht op een transparante verklaring waarom er miljoenen gemeenschapsgeld op deze wijze door de afvoer zijn weggespoeld die ten goede dienen te komen aan de gemeenschap. En het gaat maar door valt uit dit stuk te lezen. In Frankrijk is men al goed zat van de "zonnen koningen" die de bevolking uitpersen en niet schuwen intimidatie, geweld in te zetten om het uitpersen van de bevolking door te laten gaan. Misschien dat de bevolking van Hollands Kroon ook maar eens een signaal dient af te geven om deze ongebreidelde rooftocht van gemeenschapsgelden een halt toe te roepen.

  Anoniem zei

  Onze hoop is gevestigd op deze nieuwe burgemeester.
  Mocht zij zich ook achter deze ongewenste activiteiten van deze bestuurders scharen komt daar ook niets van terecht.
  Mocht ze al eerder zijn benoemd had het college er waarschijnlijk nu al anders uitgezien.
  Het is toch onbestaanbaar dat wethouder Theo Meskers weer gewoon kon terug keren als wethouder na alles wat er in Hollands Kroon onder de vorige burgemeester heeft plaatsgevonden.

  Anoniem zei

  Anoniem 4, zolang er jonge gezinnen uit een eigen woning gezet worden omdat het geen "woonbestemming" heeft is er geen enkele reden om te juichen, integendeel.

  Anoniem zei

  Als antwoord op de laatste anoniem: Een prominent lid van de VVD heeft in deze gemeente een woning met aangrenzend een kantoorpand. Het kantoorpand staat als zodanig benoemd in het bestemmingsplan. Volgens de redenatie van het College mag dit kantoorpand dus niet bewoond worden.
  Des te vreemder is het dan dat een jong gezin uit een eigen woning moet omdat het bestemmingsplan niet aangepast zou kunnen worden terwijl die VVD'er probleemloos een vergunning krijgt om zijn kantoorpand uit te breiden zodat het als verhuur appartement(voor seizoenwerkers) gaat dienen. Zolang zoiets mogelijk is, is er inderdaad geen enkele reden om te juichen, integendeel zelfs waarvan ook dit gezin de dupe zal zijn.

  Een reactie posten