Kabeltex kan door met aanleg glasvezel in Hollands Kroon en Schagen

Datum:
 • woensdag 17 april 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Pauliowna - Kabeltex heeft een grote slag gewonnen in de ’glasvezeloorlog’ die wordt uitgevochten in de buitengebieden van Noord-Holland Noord.


  Mike Deitekom 17-4-2019

  De garantstelling door de provincie Noord-Holland aan Glasvezelnetwerk Hollands Kroon - waarvan Kabeltex de uitvoerder is - is terecht verstrekt. Dat heeft de Hoor- en Adviescommissie van de provincie geconcludeerd. GS neemt die conclusie over.
  De concurrenten van Kabeltex hadden het besluit van Gedeputeerde Staten om voor twaalf miljoen euro garant te staan voor leningen van de coöperatie Breedband Hollands Kroon aangevochten. Volgens FiberNH BV en Delta Rijssen Glasvezel Investeringen BV zou die garantstelling een oneerlijke bevoordeling zijn. De Hoor- en Adviescommissie stelt echter dat de bezwaren wel ontvankelijk waren, maar ongegrond. De garantstelling blijft daarom gewoon overeind, zo heeft GS besloten. De al gestarte aanleg van het glasvezelnetwerk kan daarom gewoon doorgaan.
  De coöperatie Breedband Hollands Kroon is de initiatiefnemer voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van die gemeente.
  In Hollands Kroon zijn circa 3100 adressen verstoken van goed internet. Nadat er voldoende mensen zich hadden aangemeld bij Breedband Hollands Kroon, is met de uitvoering gestart. Kabeltex investeerde als uitvoerder twee miljoen euro in het project, Breedband Hollands Kroon sloot er een lening voor af van zeven miljoen euro.
  Nadat er met de aanleg is begonnen in Hollands Kroon, komt binnenkort ook de gemeente Schagen aan de beurt. Omdat het glasvezelnetwerk zo dicht langs het grondgebied van Schagen werd aangelegd, is besloten om het ook naar die gemeente door te trekken. Kabeltex heeft daarvoor vergunningen gekregen van zowel Hollands Kroon als Schagen.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten