Keek op de Week (49)

Datum:
 • maandag 12 december 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  Hoogte- en dieptepunten in week 49  2016  (5 dec. tot 11 dec. 2016) 
  Plaats 1.  

  Om de menselijkheid van de HK bestuurders te benadrukken hebben zij besloten meer vluchtelingen (statushouders) op te nemen in HK dan vanuit Den Haag = Brussel verordonneerd is. Men wil de burgers ‘verleiden’ deze vluchtelingen in huis op te nemen waaraan ongetwijfeld Nawijn & Co het voorbeeld zullen gaan geven.
  De woningbouwverenigingen werken vooralsnog niet mee aan dit onzalige plan vanwege quota problematiek – grosso modo zouden dan minder huizen ter beschikking komen voor Nederlanders. 

  Voor deze ‘zonder vraag aan de bevolking zaak’ is de puntenwaardering gewoontegetrouw weer in het rood voor B&W –5 en gemeenteraad –4 punten

  Plaats 2. 

  Dhr. Eichhorn (GL), werkelijk deze man is de enige in de gemeenteraad die niet slaapt, heeft vragen gesteld over de werkgelegenheid die de Microsoft datacenter gaan opleveren. De achtergrond van de vraag moet liggen in de jubelkreten van Meskers als zouden honderden (permanente) banen geschapen worden. Vast door de firma M. hem op de mouw gespeld; en als er banen komen alleen voor de koffiejuffrouw en tuinman. Zelfs het schoonhouden doen in datacenter uitsluitend gespecialiseerde firma’s – te zwijgen nog over het bedieningspersoneel (operators) dat van buiten moet komen.

  Voor de oplettendheid Eichhorn/GL : + 3 punten ; voor de goedgelovigheid en naïviteit Meskers/VVD : –3 punten.

  Plaats 3. 

  Voor het Microsoft personeel trekt HK maar eventjes €2.000.000 uit om de dames en heren wat gerieflijker met de auto vanuit het zuiden op de werkplek te kunnen laten komen. Er komen heuse nieuwe afslagen op de A7 voor Microsoft – kunt u nagaan welk een invloed en wat voor onderhandelaars Microsoft heeft om dit erdoor te kunnen drammen. En wie hebben wij?
  Meskers, het blijft eentonig maar €2.000.000 voor Amerikaanse VVD vrinden zonder tegenprestatie vindt JAS echt teveel – Meskers. helaas jongen – voor jouw het maximum, wat niet vaak verleend wordt, – 10 punten.

  Plaats 4. 

  Rondom de uitbreiding van de boerencoöperatie ZAP te Van Ewijcksluis is een ambtelijk-juridische woordensteekspel gaande wat zijn weerga niet kent. Het moet gezegd worden, aan woordspelletjesfantasie ontbreekt het ze niet in HK.
  Zo is in 2011  geen toestemming verleend voor een uitbreiding met 1 loods van het ZAP complex. Nu wil men 2 loodsen er bij bouwen maar volgens HK is dat geen uitbreiding. Voorts wordt er gegoocheld met verwerkte hoeveelheden en transport bewegingen.
  Er zou geen toename in bewerkingscapaciteit (intensivering) plaats gaan vinden en geen toename in transport.
  PvdA en Groen Links hebben reeds vragen gesteld aan het college van HK.  Ook de provinciale partijen SP, PvdA en SHK hebben vragen aan GS gesteld.

  (Stichting JAS komt hier uitgebreid op terug)

  Redactie JAS

  0 reacties :

  Een reactie posten