'Vraagtekens bij aantal banen door datacentra'

Datum:
 • woensdag 7 december 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer - GroenLinks Hollands Kroon zet vraagtekens bij het aantal banen dat nieuw te bouwen datacentra op Agriport gaan opleveren.  Wethouder Theo Meskers (VVD) verklaarde tijdens de laatste. raadsvergadering te verwachten dat er niet alleen zo'n duizend tijdelijke banen te verwachten waren tijdens de bouw van de centra, maar ook nog zo'n duizend wanneer de datacentra operationeel zijn.

  Uit een reconstructie van De Volkskrant blijkt dat het datacenter van Google in het Groningse Eemshaven dergelijke aantallen niet haalt. Het center (210 bij 160 meter) levert volgens De Volkskrant 150 fte's op. Nog eens zeshonderd banen worden indirect gecreƫerd door de komst van het datacentrum met een investering van zeshonderd miljoen euro. En net als in Middenmeer konden duizend bouwvakkers eraan meebouwen.

  GroenLinks gelooft niet dat datacentra op Agriport, waarvoor tijdens de laatste raadsvergadering het bestemmingsplan aan de Tussenweg is aangepast, op zichzelf duizend banen oplevert. Dat laat de afdeling van de partij via Twitter weten.

  Noordhollands Dagblad  3 reacties :

  Sam Kooy zei

  Eichorn van GL heeft ongetwijfeld gelijk. We kennen Meskers toch ? De man van dertig millioen, het ene discutabele project en de volgende leugen na de andere. Geen zee te hoog om andere meningen naar beneden te sabelen !

  Anoniem zei

  Om hoeveel Nederlands bouwvakkers zal het gaan? 50 en de rest uit Oost Europa?

  h.oldeboom zei

  Permanent specialistisch werk komt van buiten - dat geldt overal. Hoogstens schoonmakers (alleen voor de vloeren en kantoren, de elektronica/ruimtes zelf blijven zij van af); koffiejuffrouwen en tuinlieden - dat is alles. Ik spreek uit eigen ervaring. Meskers kletst maar wat.

  Een reactie posten