Rutte krijgt wind van voren na uitspraken over opgeven soevereiniteit: "Motie van wantrouwen graag, hij MOET weg!"

Datum:
 • zaterdag 20 april 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  "Motie van wantrouwen graag, hij MOET weg!"


  DDS 19-4-2024


   De uitspraken van Mark Rutte over dat Nederland heel graag soevereiniteit wil opgeven "voor de interne Europese markt" zijn bepaald niet met vreugde ontvangen in ons land. Heel veel opiniemakers en zelfs politici reageeren woest en willen dat Rutte per direct opstapt. Het liefst vandaag nog. Gek genoeg zegt Geert Wilders niets.

  Bij de EU top in Brussel heeft Rutte laten weten dat hij het prima vindt dat Nederland "soevereiniteit moet opgeven" als de andere leiders dat noodzakelijk achten om "de interne markt" te hervormen. Dat zou volgens hen namelijk moeten om Europa's internationale "concurrentiepositie" te verbeteren.

  Het zijn natuurlijk volstrekt onacceptabele uitspraken. Gelukkig wordt er dan ook woedend op gereageerd.

  Europarlementariër Dorien Rookmaker schrikt zich bijvoorbeeld een hoedje. Haar reactie is kort maar ijzersterk. "Hij moet weg!" schrijft Rookmaker op X. "Motie van wantrouwen graag, nu!"
  Voormalig PVV-Tweede Kamerlid Harm Beertema is óók helemaal klaar met Rutte. En het ergste is, vindt hij, dat de Tweede Kamer ernaar kijkt en niets doet.

  "Zo ziet dat eruit," schrijft hij, "over je graf heen regeren. We staan erbij en kijken ernaar."
  FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen is nóg korter én krachtiger. "NEXIT!!!!" roept hij namelijk digitaal op X:
  Opiniemaker en journalist Joost Niemoller verbaast zich vooral over de uitspraken van Rutte. Die voegde vandaag namelijk toe aan zijn verhaal dat Nederlanders volgens hem dat opgeven van onze soevereiniteit zelfs zouden wíllen. "O ja man?" vraagt hij vertwijfelt.
  Podcaster Marianne Zwagerman kan Rutte ook niet volgen. "Namens wie praat deze meneer nog?" vraagt zich zij af. Een goede vraag, want het wordt eens temeer duidelijk dat Rutte vooral bezig is met internationale organisaties; niet met ons landsbelang.
  Hoogleraar Armand Girbes heeft ook een vraag. Hij vraagt zich namelijk af waar dit standpunt toch te vinden was in het partijprogram van de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar. Goede vraag, Armand:
  Wiskundige Wouter J. Keller is vooral geïrriteerd én vraagt zich af of het parlement Rutte's anti-Nederlandse mening deelt.
  "Tja, du nog méér EU regels en nog minder te vertellen in [Nederland]," geeft hij als commentaar. "En dat zegt demissionaire Rutte op de EU top. Zou de TK daar net zo over denken?"
  Wat opvalt is dat Geert Wilders - de leider van de grootste partij die tot voor heel kort Nexit wilde - zich in stilzwijgen hult. Op zijn X-profiel is er geen enkele reactie te vinden over deze schokkende uitspraken van Rutte. Gek. Want hij wil de EU toch hervormen door juist meer soevereiniteit terug te halen?

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die Eurofiele, quasi-dictatoriale Rutte. Wij pakken hem IEDERE DAG aan. Helaas betekent dit dat we afhankelijk zijn van JOUW STEUN. Het Kartel en Big Tech haten ons en werken ons op ELKE mogelijke manier tegen. Zowel qua bereik als qua reclame-inkomsten. We hebben JOUW HULP nodig om te overleven. Steun ons, via BackMe, en vecht zij aan zij met DDS tegen Rutte en andere eurofiele Nederlandhaters!

  Gelukkig is de rest van rechts Nederland wél heel duidelijk wat ze van Rutte vinden - en van zijn eurofiele grootheidsdromen. De demissionaire premier denkt werkelijk het recht te hebben om dit soort uitspraken te doen én onze soevereiniteit maar gewoon uit te leveren. Omdat hém dat handig lijkt. Terwijl Nederlanders op 22 november een partij de grootste hebben gemaakt die al twintig jaar actief voor een Nexit pleitte (tot afgelopen maand en Wilders opeens bekendmaakte.
  Het is te hopen dat deze kritiek op Rutte niet alleen van opiniemakers komt... maar dat de héle Kamer zich nu ook tegen hem gaat verzetten. Ik vrees, helaas het ergste, zeker in aanmerking nemende dat Wilders er niet eens op gereageerd heeft.


  doorMichael van der Galien

  0 reacties :

  Een reactie posten