WEF dringt aan op verbod op zelfgekweekt voedsel om ‘klimaatverandering te bestrijden’

Datum:
 • zondag 3 maart 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • ‘koolstofvoetafdruk’ van zelfgekweekt voedsel ‘de planeet vernietigt........


  3-3-2024

   Het World Economic Forum (WEF) roept regeringen op om het grote publiek te verbieden thuis hun eigen voedsel te verbouwen, met het argument dat zij ‘klimaatverandering’ veroorzaken, meldt Slay News.

  Volgens zogenaamde ‘experts’ achter een recente WEF-studie hebben onderzoekers blijkbaar ontdekt dat de ‘koolstofvoetafdruk’ van zelfgekweekt voedsel ‘de planeet vernietigt’.

  Als gevolg hiervan eisen het WEF en andere globalistische klimaatfanaten nu dat regeringen ingrijpen en individuen verbieden hun eigen voedsel te verbouwen om ‘de planeet te redden’ van ‘de opwarming van de aarde’.

  Uit het onderzoek blijkt dat het gebruik van producten van tuin tot bord een veel grotere ecologische voetafdruk veroorzaakt dan conventionele landbouwpraktijken, zoals boerderijen op het platteland.

  Dit onderzoek, uitgevoerd door door het WEF gefinancierde wetenschappers van de Universiteit van Michigan, werd gepubliceerd in het tijdschrift Nature Cities.

  In het onderzoek werd gekeken naar verschillende soorten stadsboerderijen om te zien hoeveel kooldioxide (CO2) er werd geproduceerd bij het verbouwen van voedsel.

  Volgens het onderzoek creëert een portie voedsel gemaakt van traditionele boerderijen gemiddeld 0,07 kilogram (kg) CO2.

  De door het WEF gefinancierde onderzoekers beweren echter dat de impact op het milieu bijna vijf keer zo hoog is: 0,34 kg per portie voor individuele stadstuinen.

  De eerste auteur van het artikel, Jake Hawes, zei:

  “De belangrijkste bijdrage aan de CO2-uitstoot op de stedelijke landbouwlocaties die we hebben bestudeerd, was de infrastructuur die werd gebruikt om het voedsel te verbouwen, van verhoogde bedden tot tuinhuisjes en paden. Bij deze constructies was veel koolstof geïnvesteerd in de constructie ervan.”

  Voor het onderzoek werden 73 stedelijke landbouwlocaties over de hele wereld geselecteerd. Tot die boerderijen behoorden enkele in Europa, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

  Hawes en zijn teamgenoten groepeerden stedelijke landbouwlocaties in drie categorieën: individuele tuinen of familietuinen, inclusief volkstuinen; collectieve tuinen, zoals gemeenschapstuinen; en grotere, commercieel georiënteerde stadsboerderijen.

  De onderzoekers ontdekten ook andere factoren waarvan zij beweerden dat ze ‘gevaarlijk’ zijn als het gaat om het beïnvloeden van de vermeende ‘klimaatcrisis’.

  Slecht beheerde compost en andere synthetische grondstoffen dragen bij aan de “opwarming van de aarde”, waarschuwden ze.

  Ze adviseerden verder dat fruit 8,6 keer ‘milieuvriendelijker’ was als het op conventionele wijze werd geteeld dan in een stad.

  Groenten waren ondertussen 5,8 keer beter voor het milieu als ze aan de professionals werden overgelaten, beweren ze.

  Bovendien wordt tweederde van de ‘koolstofvoetafdruk’ van volkstuintjes gecreëerd door de tuin zelf, zo blijkt uit hun gegevens.

  Niettemin dringen zij erop aan dat mensen beperkt moeten worden als het gaat om het houden van planten in hun huis en het verbouwen van voedsel in hun tuinen.


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen
  0 reacties :

  Een reactie posten