Geen akkoord over Europees miljardenpakket aan Oekraïne: ‘Situatie wordt nijpend’

Datum:
 • vrijdag 15 december 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Er is voorlopig nog geen akkoord over het Europese miljardenpakket voor de steun aan Oekraïne.  15-12-2023  Voor het doorlaten van het pakket is unanimiteit nodig, maar minister-president van Hongarije Viktor Orbán ligt dwars. Het gaat om een pakket van 50 miljard euro, waarvan 17 miljard een gift is en 33 miljard een lening. Lees meer: https://wnl.tv/2023/12/15/geen-akkoor... Meer van Goedemorgen Nederland van Omroep WNL zien? Dat kan op NPO Start: https://npo.nl/start/serie/goedemorge... Meer van WNL vind je op onze website en sociale media: ► Website: https://www.wnl.tv  ► Facebook: https://www.facebook.com/omroepwnl  ► Instagram: https://www.instagram.com/omroepwnl ► Twitter: https://www.twitter.com/wnlvandaag ► Steun WNL, word lid: https://www.steunwnl.tv


  3 reacties :

  Dekker zei

  Waar het dus op neer komt is dat Hongarije gechanteerd wordt door de EU om zijn fiat te geven aan de diverse pakketten voor Oekraïne. Het enige jaren geleden gehouden referendum in Nederland en waar 60% van de Nederlandse Bevolking TEGEN toetreding was van Oekraïne bij zowel de EU als de NAVO, is het zoveelste bewijs dat Rutte en Co geen boodschap hebben aan de wens van de Nederlands Bevolking en alleen maar uit is op zijn eigen carrière. Kunnen we nagaan wat een ongelooflijke boevenbende het bij zowel de EU als de NAVO is.

  Anoniem zei

  In 90% van Oekraïne is helemaal geen oorlog. Het is oorlog in het Oostelijk deel omdat de Russisch sprekende bevolking jarenlang is onderdrukt vanwege de taal en hun hang naar Rusland. Het westerse deel van Oekraïne, met de Nazi's aldaar voorop, hebben duizenden landgenoten vermoord en daar willen Rutte en zijn medestanders binnen de EU miljarden van ons geld aan geven? Helemaal gestoord zou ik zeggen en u dacht toch niet dat de bevriende staatshoofden van de heroïne verslaafde Zelensky naar Oekraïne zouden vliegen als ze ook maar 1% gevaar zouden lopen? Zeker Rutte niet.

  Anoniem zei

  De EU en ook de VS vergeten???!!! dat inlijven van Oekraïne bij het Westen tegen alle verdragen is die hierover, ook in de jaren 1990, gesloten zijn. Rusland en het Westen hebben afgesproken dat er geen uitbreiding naar het Westen door Rusland zou komen en omgekeerd zou het Westen NIET uitbreiden naar het Oosten. Zoals gewoonlijk hebben zowel de EU als de VS zich niet aan de afspraak gehouden. Oekraïne bij de EU en dus de NAVO, is vragen om ellende. Een randdebiel kan nog begrijpen dat Rusland na deze berichten niet eerder stopt dan dat de Oekraïne volledig onder heerschappij van Rusland zal staan en dat heeft de EU, samen met de VS dan aan zichzelf te danken. Er werd ons toch door de EU beloofd dat er nooit meer oorlog zou komen in Europa? Rutte en zijn agressieve vriendjes doen niet anders als oorlog uitlokken.

  Een reactie posten