Bekijk hier de uitslagen per gemeente, PVV stijgt in voorlopige prognose naar 37 zetels

Datum:
 • donderdag 23 november 2023
 • in
 • Categorie:
 • DEN HAAG De PVV van Geert Wilders stijgt nog 1 zetel verder naar 37 zetels in de Tweede Kamer, blijkt uit een nieuwe prognose van de Verkiezingsdienst van het ANP. 

   

  ANP 23-11-2023

                                                                                                                  D66 zakt iets terug, van 10 naar 9 zetels. De prognose is gebaseerd op bijna 94 procent van de getelde stemmen in het hele land.  Bekijk hieronder de uitslag (grootste partij) per gemeente of klik op deze link

  Lichtblauw: PVV, paars: VVD, rood: GL-PvdA
  Verder blijkt dat BBB ten opzichte van de eerste prognose weer iets stijgt van 5 naar 7 zetels. Het CDA staat op 5 zetels en niet op de eerder gemelde 6. De dierenpartij PvdD en FVD krijgen ieder weer een zetel minder dan de eerste prognose en komen uit op 3 in plaats van 4 zetels.

  Bij de andere partijen komt het aantal zetels vrijwel overeen met de exitpoll van Ipsos in opdracht van de NOS en RTL. GroenLinks-PvdA blijft staan op 25 Kamerzetels, op de voet gevolgd door de VVD met 24. NSC krijgt er 20. De SP komt uit op 5 zetels. De ChristenUnie haalt er 3, evenals de SGP en DENK. Volt komt uit op 2 en JA21 op 1 zetel.

  De ouderenpartij 50PLUS staat op 0 zetels, waar er bij de exitpoll nog 1 zetel in het verschiet leek. BIJ1 verliest ook de enige zetel in de Tweede Kamer.

  Lees ook: Exitpoll Ipsos: PVV grootste partij. Wilders: ’Wij gaan besturen’

  NHD

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Gelukkig dat er zoveel mensen bij zinnen zijn gekomen en niet op Yysilgoz van de VVD, die Wilders en de PVV kiezers als onwelriekende reuzel omschreef, hebben gestemd. Hoe in hemelsnaam is het ondanks het verlies van de VVD dan toch mogelijk dat zoveel mensen toch achter een Turkse Islam migrante met 2 paspoorten blijven staan, ook nog met een zeer duister politiek verleden? We zullen het maar op dementie houden. Tenslotte barstte het in Wereld Oorlog 2 ook van de NSB'ers in Nederland.

  Een reactie posten