Onderzoekers en klimaat-hysterici radeloos: Oostelijke Grote Oceaan ondanks “aarde verhitting” kouder dan i.p.v. warmer!

Datum:
 • dinsdag 12 september 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Al 30 jaar kouder in plaats van warmer  

  Onderzoekers en klimaat-hysterici radeloos: Oostelijke Grote Oceaan ondanks “aarde verhitting” kouder dan i.p.v. warmer!


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Klimaatmodellen zitten er helemaal naast: de “koude tong” van de Grote Oceaan, een oceaangebied dat zich ten westen van Ecuador uitstrekt, is koeler dan voorspeld.

  In de oostelijke Grote Oceaan gebeurt iets onverwachts. In ieder geval vanuit de zienswijze van de klimaat paniekzaaiers. Hij koelt steeds verder af. Wetenschappers berichten daarover in het tijdschrift “New Scientist”. Als deze zogenaamde “koude tong” aanhoudt, dan zou ze de opwarming door broeikasgas met 30% kunnen reduceren. Maar wacht! Ook een afkoeling in plaats van een “aarde verhitting” heeft het in zich: het zou tot een “mega droogte” in de VS kunnen komen.

  Al 30 jaar kouder in plaats van warmer – een raadsel

  Voor de kust van Ecuador strekt zich over duizenden kilometers een zeearm uit, die in de afgelopen 30 jaar kouder in plaats van warmer werd. In het Engels noemt men dit fenomeen “cold tongue”, dus “koude tong”. Waarom verzet zich dit gebied van de oostelijke Grote Oceaan tegen de voorspellingen? Pedro DiNezio van de University of Colorado Boulder noemt het “de belangrijkste onbeantwoorde vraag van de klimaatwetenschappers”. Het probleem is dat men niet weet waarom deze afkoeling plaatsvindt.

  Geen signaal “veilig”

  Wie deze afkoeling echter als geruststelling beschouwt en als bewijs dat we binnenkort niet allemaal het slachtoffer worden van de hittedood, zit er helaas naast. Tenminste als het aan de nu radeloze “onderzoeksters en onderzoekers” ligt. De “onderzoekenden” zien namelijk ook in de afkoeling, zoals hierboven genoemd, een immens gevaar. Zo staat er in het online-magazine “spektrum.de” te lezen:

  Duidelijk is: de ontwikkeling van de koudwatertong heeft globale gevolgen; ze zou erover kunnen beslissen of Californië door een permanente droogte of Australië door steeds dodelijker bosbranden wordt geteisterd. Ze beïnvloedt hoe intensief de moessonperiode in India wordt of dat het tot hongersnoden in de Hoorn van Afrika komt. De verdere ontwikkeling zou zelfs de omvang van de globale klimaatverandering kunnen veranderen door de gevoeligheid van de aardatmosfeer tegenover stijgende broeikasgas uitstoot te beïnvloeden.”

  Laten we het samenvatten: de klimaat-hysterici laten alle opties open, of we nu binnenkort verbranden, doodvriezen of in de “heet geworden” of afgekoelde zee verzuipen. Hoofdzaak is dat we voor die tijd honderden miljarden euro´s dokken voor de “energietransitie”.

  Bron:
  unser-mitteleuropa.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten