De heetste 9/11 ooit,

Datum:
 • dinsdag 12 september 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •   Als het KNMI dat zegt, zal het wel waar zijn toch?


  Rients Hofstra 12-0-2023


  Nou, 9/11 2001 was een stuk heter, maar dan op een geheel ander front. Wat het KNMI betreft, hoe betrouwbaar is zo’n angstaanjagende kreet dan? 8/11, 7/11 en ook 6/11 gaan de temperatuur-geschiedenisboeken in als heetsten ooit.

  Maar is ‘ooit’ niet een absoluut begrip? Toen de aarde nog niet was afgekoeld, was iedere dag in september stukken heter dan die van dit jaar. Iedere dag van het jaar zelfs. Wetenschappelijk is aangetoond dat er golfbewegingen zijn geweest waar het de temperatuur, of anders gezegd het klimaat betreft. We hebben diverse ijstijden meegemaakt die werden afgewisseld door periodes met hogere tot zeer hoge temperaturen, waarbij zelfs woestijnklimaten voorkwamen. Vraag je bijvoorbeeld maar eens af hoe het zout in Boekelo daar terecht kwam.

  Tijdens ijstijden daalde de zeespiegel wereldwijd, waardoor een voettocht naar Londen mogelijk was. Tijdens de zoutafzettingen in Boekelo was het water meters hoger dan de huidige zeespiegel. En dat in een tijd dat Adam nog moest beginnen met een rib af te staan.

  Een ander tijdsbesef van het begrip “ooit” zou kunnen beginnen bij de eerste meetmogelijkheden. De Italiaan Galilei Galileo bedacht in 1593 zijn thermoscoop, de voorloper van de thermometer.
  Pas na uitvinding van de barometer in 1644 door de Italiaan Evangelistica Torricelli, werden initiatieven genomen om het weer te meten. De kerk moest in die tijd niets van metingen hebben. Die hield vast aan de opvatting dat het weer verband hield met de kosmos.
  Er schijnen metingen bewaard te zijn die tussen 19 december 1667 en 7 januari 1668 in Amsterdam zijn verricht. Dit is de eerste meetreeks in ons land. De stand zou door raadsleden zijn bijgehouden. Deze gegevens zijn merkwaardigerwijs verdwenen.
  De Amsterdamse arts Nicolaes Janszoon van Wassenaar heeft tussen 1622 en 1630 temperatuurmetingen verricht. Ook deze reeks is verdwenen. Evenals de metingen van de Zeeuw Isaac Beeckman, die in Dordrecht in de jaren 1627-1637 als eerste een weerstation had, zijn verloren gegaan.

  Nederland hield als één van de eerste landen het weer bij, hoewel het KNMI pas in 1854 door Buys Ballot werd opgericht. Zo weten we dat verscheidene maanden, seizoenen en jaren recent de warmste zouden zijn in 300 jaar.
  Maar zoek je naar de temperatuur op 9/11 1900, dan wordt je te verstaan gegeven dat de metingen vanaf 1901 beschikbaar zijn. Dus “ooit” is in dit geval zeer beperkt.

  Ongetwijfeld zal het gedrag van de mens in veel gevallen niet bevorderlijk zijn voor het milieu c.q. het klimaat wereldwijd. Elke week wordt in China een kolencentrale geopend en mannetje Jetten schijnt een binnenlandse vliegvlucht naar Groningen heel normaal te vinden. Maar zouden jaarlijks terugkerende bosbranden en vulkaanuitbarstingen wereldwijd niet enorm vervuilend zijn? Schadelijk voor de natuur? Jazeker, maar die schade wordt in de meeste gevallen door de ‘natuur’ zelf hersteld.

  Maar de kerk van ooit zat er t.a.v. de stelling dat de temperatuur door de kosmos wordt bepaald niet zover naast. Want de hierboven genoemde 4 septemberdagen waren redelijk tot extreem warm. Maar wat konden we waarnemen (ja: waar) als je even de kosmos in wilde staren? Een strak blauwe hemel.

  Dan gaan we even de natuurkunde in. Als het heel heet is, verdampt er heel veel (zee)water. Die dampen vormen vervolgens wolken. Die komen met een zuidwesten wind het Nederlandse luchtruim binnenzeilen en zorgen a: voor bewolking, dus afkoeling omdat de zon niet doorbreekt en b: voor regenbuien. Pas 9/12 kwam de broodnodige bewolking en wat spatjes water.
  Maar zeer opvallend: tijdens de helderblauwe hemeldagen waren er totaal geen chemtrails waar te nemen, die op andere mooie wolkloze dagen soms overvloedig zichtbaar zijn.

  Nou ben ik geen wetenschapper, maar vroeger heb ik echt nooit chemtrails gezien en dan bedoel ik vanaf mijn geboorte tot het einde van de 20e eeuw. Daarnaast is HAARP opgetuigd en zijn de wereldleiders na de introductie van achtereenvolgens 1G, 2G, 3G en 4G druk bezig de aarde te bezwangeren met 5G.
  In de chemtrails zouden div. chemicaliën zitten, waaronder zeer schadelijke nanodeeltjes. HAARP en de 5 G systemen zijn bronnen van onnatuurlijke en zo goed als zeker schadelijke (voor mens en dier) stralingen, terwijl er miljoenen bomen voor de 5G-zendmasten moesten worden gekapt.

  Zou de mens dan toch schuldig zijn aan de opwarming? Dan bedoel ik niet de mensen die autorijden en met gasgestookte cv-ketels hun woning verwarmen, maar de elite die het gepeupel willen doen geloven dat alles zo gemakkelijk en de snelheid van dataverkeer ver-tig-voudigd wordt, maar waarschijnlijk heimelijk uit zijn op totale controle. Controle die op termijn zeer knellend, beperkend en voor sommigen levensgevaarlijk gaat zijn.

  Beste mensen, ga rustig met de auto naar een winkel een paar honderd meter verderop als een bepaald product in de reclame is, om er veel van in te slaan. Niet het milieu, maar de portemonnee is dan van belang. Voor de stikstof en CO2 reducties moet ten onrechte pijnlijk worden krom gelegen met dank aan GL/66, die vervolgens niet thuisgeven als het om compensatie van de fors gestegen prijzen gaat.


  Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

   

  Reacties

  Nog geen reacties op dit bericht.

  Plaats een reactie


  Recente artikelen


  0 reacties :

  Een reactie posten