Kuipers' zorgpremie schandaal: een minister zonder hart of visie

Datum:
 • zondag 10 september 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  een verdere stijging van de zorgpremies in het komende jaar. 
  Kuipers' zorgpremie schandaal: een minister zonder hart of visie


  Michael van der Galien 0-9-2023


  In een recent interview met Op1 heeft de D66-minister van VolksgezondheidErnst Kuipers, de Nederlandse bevolking voorbereid op een bittere pil: een verdere stijging van de zorgpremies in het komende jaar. Volgens Kuipers is dit het gevolg van stijgende lonen, hogere prijzen en een toenemende zorgvraag. Maar is dit echt een gerechtvaardigde reden voor de stijging, of is het een teken van een dieper liggend probleem?


  Een Minister Zonder Visie

  Het is niet te ontkennen dat Kuipers' aankondiging komt op een moment waarop veel Nederlanders al financieel worden uitgeknepen. De belofte van hogere premies, zonder een duidelijke strategie voor het verbeteren van de zorgkwaliteit, toont een schrijnend gebrek aan visie en leiderschap.

  Systematische Daling van de Zorgkwaliteit

  Wat de situatie nog erger maakt, is het feit dat de zorgkwaliteit in Nederland de afgelopen decennia systematisch is gedaald. Het lijkt erop dat de overheid meer geïnteresseerd is in het vullen van hun eigen zakken dan in het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van de burgers. Het is hoog tijd dat we ons afvragen: waar betalen we eigenlijk voor?

  Tijd voor Verandering

  Het is duidelijk dat het huidige beleid niet werkt. Het is tijd voor een radicale herziening van het zorgstelsel, waarbij de focus ligt op het leveren van hoogwaardige zorg, in plaats van het blindelings verhogen van de premies. Het Nederlandse volk verdient beter dan dit.

  0 reacties :

  Een reactie posten