Frans Timmermans, kampioen nietszeggendheid die Nederland gaat beroven

Datum:
 • zondag 10 september 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Sinds zijn aankomst in Brussel (ruim € 400.000 per jaar)

  is Frans gaan liegen. 
  Frans Timmermans, kampioen nietszeggendheid die Nederland gaat beroven  Simon van Gelder

  Nog maar vijftien jaar geleden maakte Frans Timmermans op
  mensen in zijn omgeving een redelijke indruk. Geen hoogvlieger, 
  maar er viel normaal mee te praten. Die sympathieke Frans is 
  verdwenen. Sinds zijn aankomst in Brussel (ruim € 400.000 per jaar)
  is Frans gaan liegen. Zijn leugens over het klimaat zijn 
  pathologisch. De bezorgde burger wordt gedwongen er het SM-5 
  op na te slaan. Dit vuistdikke boek is maatgevend voor de aanpak 
  van psychiatrische  problemen.

  DSM-5 legt uit: een pathologische leugenaar heeft een stoornis. Hij vertelt steeds dezelfde leugens. Hij kan het liegen niet laten. Hij liegt dwangmatig. Veel leugenaars zijn narcisten, ze vertellen hun leugens uit eigenbelang. Ze liegen, zelfs als het niet hoeft. Ze hebben van liegen een gewoonte gemaakt, ze zijn verstrikt in het web van de eigen onwaarheden. De pathologische leugenaar kent geen schaamte of compassie. Er zijn twee soorten. Type 1 betreft leugenaars die het besef van werkelijkheid kwijt zijn en die hardnekkig in hun leugens zijn gaan geloven. Type 2 omvat pathologische leugenaars die beseffen dat ze niet de waarheid spreken, maar toch doorgaan met leugens. Frans Timmermans lijkt te behoren tot Type 2.

  De 72.000 leden die de PvdA en GroenLinks samen hebben, mochten op 22 augustus deelnemen aan een zogenaamd ‘referendum’ met als enige keus Frans Timmermans ja of nee als lijsttrekker. Bijna 92% stemde ‘ja’. Na zijn verkiezing beloofde de verheven glimlachende Timmermans “een groene en sociale toekomst”. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november zullen de kiezers Frans zien optreden zoals hij werkelijk is. Wie goed oplet, kan meteen de stoornis ontwaren. De drang om het middelpunt te zijn. De behendigheid bij het ontwijken van lastige vragen. Af en toe agressief reageren. Vermijden van oogcontact. Soms komt hij sentimenteel over, alsof hij zelf het slachtoffer is. Zijn taal bestaat uitsluitend uit clichés, platte dooddoeners, modieuze wijsheden waar niemand het mee oneens kan zijn. Ze gaan oor-in oor-uit. Zo zet hij zichzelf neer als de gemoedelijke jongen uit Heerlen, in het Limburgse land.

  Alles aan hem is bedrog. Frans heeft de geheime opdracht om de welvaart, rijkdommen en macht van zijn land te verkwanselen aan Vanguard, Blackrock en andere machtsblokken die door weinigen worden geïdentificeerd. Het gaat om een machtsgreep, met Frans als een ondergeschikte uitvoerder. Het verhaal van Frans over de problemen met klimaat en milieu en een noodzakelijke Green Deal klopt niet van welke kant je het ook bekijkt. Drie jaar lang is deze onzin in Gezond Verstand doorgeprikt. De leugen ervan is wat anders dan de kleine leugentjes, om bestwil, waarvan gewone mensen gebruikmaken om kleine straffen te ontwijken of ongemakkelijke gevoelens uit de weg te gaan. Kleine leugens zijn onschuldig. Maar de leugens van Frans zijn megagroot en extreem gevaarlijk. Intimideren is zijn stijl. Hij heeft al gedreigd: als ik niet in het Torentje kom, als opvolger van Rutte, ben ik niet beschikbaar. Vijf leugens zijn opvallend.

  Je leest een gratis artikel uit Gezond Verstand #72

  In dit nummer onder meer:

  Frans Timmermans wil Nederland beroven
  Alarmerende gebeurtenissen in Nederlandse politiek
  Gevaarlijke nieuwe mRNA-griepprik op komst
  Coup in Niger
  Chaos bij Amerikaanse presidentsverkiezingen

   

  Leugen 1: er is een ontzaglijk groot probleem met het klimaat. Wat Timmermans bedoelt: mijn opdrachtgevers willen angstzaaien, als middel om de bevolking te knechten. Dat lukt aardig, de belastingen vliegen omhoog, de armoede neemt toe. Discussie over het klimaat is voor de meeste mensen niet te volgen, ik zal zorgen voor meer verwarring. Ik lieg dat er een miljardenfonds moet komen voor uitkeringen aan ‘klimaatslachtoffers’. Ik lieg dat zowat alle mensen, dus ook slachtoffers van een dambreuk in 2021, als ‘klimaatslachtoffer’ zullen worden gezien. Zo ga ik uitkerinkjes rondstrooien die ik haal uit een schadefonds voor klimaatschade waarvoor de luchtvaart binnenkort moet opdraaien. Ik stel voor dat er een jaarlijkse herdenking komt voor slachtoffers van klimaatverandering. Mijn doel is permanente angst en onzekerheid. De mensen snappen toch niets.

  Leugen 2: we zijn toch menselijk, en kunnen heus wel een oplossing vinden voor illegale massa-immigratie. We willen toch geen herhaling van de Tweede Wereldoorlog? Wat Timmermans bedoelt: ik werk mee aan verdere vergroting van de immigratiestromen. Wie dat niet wil, wordt neergezet als een Nazi, die truc werkt altijd. Meer immigratie van ongeschoolden en ongeletterden werkt destabiliserend. Een verwarde samenleving kan ik aan mijn wil onderwerpen, namens mijn opdrachtgevers.

  Leugen 3: het Covid-19-virus is zeer besmettelijk. Daarom moeten mensen afstand van elkaar houden. Wie dat niet doet, gaat in tegen het meest fundamentele begrip van ons persoonlijk en collectief belang. Wat Timmermans bedoelt: de farmaceutische industrie heeft ruim honderd miljard verdiend aan de Covid-19-oplichting. Binnen de WHO bestaat grote belangstelling voor herhaling, er wordt in Genève gestudeerd op volgende pandemieën. Misschien wel een leuke klimaat-pandemie. De WHO mag die uitroepen wanneer ze er zin in heeft. De EU zal slaafs volgen. Mijn taak is ervoor te zorgen dat Nederland als modelstaat in de EU zich onderwerpt.

  Leugen 4: geen enkele auto mag na 2050 nog op benzine rijden. Dat is de redding. U wilt toch gered worden? Wie kan daar tegen zijn? Wat Timmermans bedoelt: ik ben de drijvende kracht achter het komende verbod op fossiele brandstoffen. Een alomvattend totalitair systeem zal worden opgetuigd om dit verbod door te drukken. De bevolking wordt met een verzonnen verhaal beroofd van haar mobiliteit en vrijheid. De luchtvaart in Europa wordt lamgelegd, vliegvakanties worden gelimiteerd tot één reis per 24 maanden, digitaal gecontroleerd. De beperkingen zullen niet gelden voor de elite die zich onopvallend blijft bedienen van het comfort van private jets (het geliefde vervoermiddel van de Europese ‘top dogs’).

  Leugen 5: iedereen ziet toch dat het weer volkomen van slag is? Begrijpt u nu dat we hier flink werk van moeten maken? U wilt toch ook meebetalen? Wat Timmermans bedoelt: elke aanleiding, hoe banaal ook, zelfs het weerpraatje, kan worden misbruikt als excuus om de burger te beroven van welvaart en zelfstandigheid. Het krachteloos maken van de burger wordt het hoofddoel van Timmermans, indien hij weet door te stoten als Nummer 1.


  (h/t “Konkie”

  0 reacties :

  Een reactie posten