Hugo Bos bij Ongehoord Nederland: ‘Extinction Rebellion wil onze beschaving vernietigen’

Datum:
 • donderdag 14 september 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Ongehoord Nederland is bijna de enige plek waar dit soort onderwerpen op en eerlijk besproken kunnen worden.


  14 september 2023
  Hugo Bos bij Ongehoord Nederland: ‘Extinction Rebellion wil onze beschaving vernietigen’

  Tot grote ergernis van Nederlanders blokkeren de klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) voor de vijfde dag op rij de A12. Cultuur onder Vuur lanceerde vrijdag een petitie die Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag, oproept om de snelwegblokkade te verbieden. Campagneleider Hugo Bos schoof gistermiddag aan bij Ongehoord Nieuws om de visie van Cultuur onder Vuur onder de aandacht te brengen. Ook onderwerpen als huisvesting, immigratie en woke kwamen aan bod. Ongehoord Nederland is bijna de enige plek waar dit soort onderwerpen op en eerlijk besproken kunnen worden.

  Zelfs ambulances worden tegengehouden

  De snelwegblokkades van XR zijn enorm hinderlijk voor normale Nederlanders die bijvoorbeeld naar hun werk moeten. Bos wijst naar de succesvolle petitie als graadmeter van de verontwaardiging onder Nederlanders over het klimaatgedram. “We zien dat het heel breed leeft onder de mensen”, aldus de Cultuur onder Vuur-voorman. Maar niet alleen zijn de klimaatacties irritant, ze zijn ook levensgevaarlijk. In de uitzending wordt een fragment gedeeld van een interview met Roger Hallam, een van de oprichters van XR. Daarin zegt hij zonder blikken of blozen dat hij zelfs een ambulance zou blokkeren ‘voor het klimaat’.

  Lees ook: Klimaatprofetes Greta Thunberg ontvangt eredoctoraat theologie

  “Uiteindelijk is hun agenda het vernietigen van het kapitalisme”

  Bos wijst daarnaast nog op het veel grotere gevaar van de klimaatorganisatie. Het apocalyptische gewauwel over de rampscenario’s is slechts een façade voor hun marxistische ideologie. Volgens Bos “gaat [het] hen helemaal niet om het klimaat, het gaat hen om het vernietigen van onze cultuur, onze beschaving en het kapitalisme. Dat denken we niet alleen, dat zeggen ze ook zelf.” Daarom dringt de campagneleider van Cultuur onder Vuur aan op actie tegen dit soort klimaatclubs. “Dit moet absoluut stoppen”, besluit hij zijn betoog.

  “Kijk naar Denemarken!”

  Ook de samenhangende onderwerpen migratie en woningnood kwamen in de uitzending van Ongehoord Nieuws aan bod. Door klimaatmaatregelen worden er te weinig nieuwe woningen gebouwd en door de massamigratie neemt de druk op de huizenmarkt alleen maar toe. Cultuur onder Vuur wil daarom een einde aan zowel het krankzinnige stikstofbeleid als de massa-immigratie. Bos beschouwt Denemarken als gidsland wat immigratie betreft. Daar hebben ze “strenge migratiemaatregelen ingevoerd, en je ziet dat daar de instroom drastisch gedaald is. Dat zouden wij ook kunnen doen.”

  Artikel financiering Extinction Rebellion

  Woke geneuzel

  Ten slotte kwam het onderwerp woke aan bod, en dan specifiek de zogenaamde “toe-eigening” van andere culturen door blanke Nederlanders. Het zou volgens linkse drammers ‘beledigend’ of ‘racistisch’ zijn om bijvoorbeeld een indianentooi op te zetten. Ook hier schuilt volgens de Cultuur onder Vuur-voorman de marxistische ideologie achter: “alles gaat uit van een systeem van onderdrukking.” Uit een straatexperiment dat getoond werd tijdens de uitzending blijkt overigens dat de mensen van de desbetreffende cultuur zich vaak helemaal niet beledigd voelen. “Over alle volken en culturen bestaan stereotyperingen”, aldus Bos. Nederlanders maken bijvoorbeeld Belgenmoppen, terwijl onze zuiderburen grappen maken over gierige Nederlanders. Maar hierover hoeft volgens hem niemand zich beledigd te voelen: “mensen zijn heus slim genoeg om onderscheid te maken.”

  0 reacties :

  Een reactie posten