De val van Omtzigt?

Datum:
 • woensdag 13 september 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Foutje van Pieter of is dit een teken aan de wand?
  De val van Omtzigt?


  Door: Wim van Schaik

  Je benoemt een nieuwe woordvoerder en dan blijkt hij een dubieus twitterverleden te hebben. Dat overkwam Pieter Omtzigt toen hij Onno Aerden naar voren schoof. Nauwelijks was de nieuwe voorlichter begonnen of er ontstond een schandaal. Foutje van Pieter of is dit een teken aan de wand?

  Mensen vroegen zich terecht af of Omtzigt met een enge en extreem onverdraagzame D66’er in zee was gegaan. De X-posts van Aerden logen er niet om. BBB was een “gezwel” (oftewel: kanker) én een gevaar voor de democratie. Boeren moesten niet zeuren. En verplichte vaccinatie vond meneer een prima idee.

  Meteen waren er de verdedigers van Omtzigt. Zo van, er kan altijd wel iets fout gaan. We zijn allemaal mensen. Het was een leermomentje voor de partij. En meer van zulke dooddoeners. Sommigen zagen in de snelle reactie van Omtzigt zelfs een teken van kracht en een reden te meer om op Pieter te stemmen. Maar laten we wel zijn, minder dan de laan uit sturen van deze figuur was niet mogelijk. Een politieke partij een gezwel noemen, boeren keihard afvallen en zelfs aanvallen en mensen die geen vaccinatie willen wappies noemen, kón niet zonder consequenties blijven.

  Onno met de snelheid van het licht wegsturen was voor Omtzigt de enig mogelijke reactie. Daar is niet veel politiek inzicht voor nodig. Hem daarvoor belonen met een lofzang op zijn daadkracht is de wereld op z’n kop. Die valse voorlichter had helemaal nooit benoemd moeten worden. Sterker nog, hij had nog niet eens als lid van de partij toegelaten moeten worden. Daarom zegt het feit dat Omtzigt deze meneer heeft aangesteld veel, zo niet alles, over Pieter Omtzigt zelf. Het kan niet anders dan een weloverwogen besluit geweest zijn.

  De gewraakte tweets van Onno Aerden laten zien wat voor persoon Onno is. Zijn benoeming bij de partij met die slecht bekkende WEF-naam, laat zien wie Omtzigt is. Door Onno Aerden woordvoerder maken van zijn partij heeft Omtzigt ongewild in zijn kaarten laten kijken. Dat wordt nog duidelijker als Omtzigt zegt: “Het is mogelijk om respectvol van mening te verschillen, maar het gebruik van woorden als ‘gezwel’ hoort daar niet bij.” Daarmee impliceert hij dat met die mening van Onno niks mis is, mits respectvol gebracht. En dan weten we meteen uit welke hoek de wind waait. Welke meningen Omtzigt er zelf op na houdt…

  Omtzigt vond Onno oké, anders had hij als iemand met het imago van zorgvuldig onderzoeker, hem niet op die zware post benoemd. Kortom, Pieter en Onno zijn het politiek gewoon eens: BBB is maar niks, de boeren kunnen stikken en wie bezwaar heeft om zich te laten inspuiten met een experimenteel goedje is een wappie… De ware aard van velen is in de afgelopen jaren duidelijk geworden. Van Onno hebben we de tweets. En van Omtzigt hebben we zijn stemgedrag, dat laat zien dat hij op cruciale momenten gewoon met de bende van Rutte mee stemde.

  De vraag is welke mensen er straks nog meer op de lijst van Omtzigt staan. Iedereen moet zich nu afvragen wie van hen er nog meer net zulke ideeën als Onno op na houden? Trouwens wie heeft er na al het gedraai, gekonkel en verraad aan eigen beginselen nog trek in het CDA van uitsluiter Bontenbal? Gezien de peilingen zowat niemand. Maar waarom dan zo gecharmeerd van het CDA 2.0 van uitsluiter Omtzigt?

  Door:
  Wim van Schaik
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  2 reacties :

  Anoniem zei

  De vrouw en de broer van Omtzigt hebben nauwe banden met het WEF van Klaus Swab. Het is dan niet voor te stellen dat Pietertje dat dan niet heeft.
  Pieter Omtzigt is voor Nederland een uiterst gevaarlijke man, maar slapend Nederland heeft weer een nieuw idool wat ze belazerd, maar dat zullen de slaapkoppen pas opmerken als het te laat is.

  Anoniem zei

  Nsc waardeloze partij, terwijl omtzigt een topper is wat betreft kennis en inzicht gaat hij mee in het globalisme.
  De nederlandse bevolking is ondertussen al geglobaliseerd ,idem met de wetten en de macht.
  Onze rechten worden vertrapt en alles wordt stuk en arm gemaakt
  Loop maar naar de hel met de waardeloze kut politiek

  Een reactie posten