‘De kleine overwinningen geven hoop,’ zegt een openhartige prof. dr. Cees Hamelink

Datum:
 • dinsdag 1 augustus 2023
 • in
 • Categorie:
 • Hij is 82 jaar oud, doceerde ruim dertig jaar aan de Universiteit van Amsterdam, schreef twintig boeken en droeg maar liefst 53 columns op voor ons platform.


  1-8-2023


  Prof. dr. Cees Hamelink, emeritus hoogleraar Mensenrechten en Communicatie, heeft een indrukwekkende staat van dienst. In een openhartig interview met programmamaker Flavio Pasquino blikt hij terug op de afgelopen drie jaar, waarin ze samen een bijzondere reis maakten.

  Bekijk het interview via Rumble


  "De kleine overwinningen die we bewerkstelligen overal in de wereld, dat geeft hoop en uitzicht. Ook al kan ik niet empirisch bewijzen dat het realistisch is te geloven dat de effecten er echt zijn, toch hecht ik eraan met die droom op pad te gaan", opende de altijd optimistische denker prof. dr. Cees Hamelink.

  Tijdens deze bijzondere uitzending delen Cees en Flavio niet alleen de ervaringen van hun gezamenlijke reis, maar komt ook de levensloop van Cees aan bod. Wat was zijn rol bij de Verenigde Naties? En hoe was zijn periode bij de Universiteit van Amsterdam? Daarnaast gaat hij uitvoerig in op zijn nieuwste boek Communication & Human Rights: Towards Communicative Justice.

  Samen blikken ze ook vooruit, want er is een toekomst. Een toekomst waar we naar uit mogen kijken en waarin Cees interessante dingen gaat doen in de nieuwe studio die momenteel in aanbouw is. Dingen die de wereld misschien wel een klein beetje mooier maken. Benieuwd naar welke dingen dit zijn? Bekijk het anderhalf uur durende interview met Cees, waarin realisme en optimisme hand in hand gaan.


  Bekijk Cees Hamelink zijn college op de Dam en bij de Universiteit van Nederland.


  Redactie Blckbx

  0 reacties :

  Een reactie posten