Nederland doet zich graag ‘groen’ voor, maar werkt ondertussen mee aan grootschalige vervuiling

Datum:
 • zaterdag 22 juli 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Alle vrachtschepen van de wereld varen om om te komen tanken in de haven van Rotterdam.


  22-7-2023


  Robin de Boer   Delen

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:39

  Nederland heeft als enige land ter wereld geen wetgeving over welke stoffen er in de bunkerolie voor vrachtschepen mogen zitten, zei jurist Sven Hulleman in Forum Inside.

  Alle vrachtschepen van de wereld varen om om te komen tanken in de haven van Rotterdam. En in de haven van Rotterdam is de stookolie, de rode diesel die in de vrachtschepen gaat, altijd 10 cent goedkoper dan ergens anders, voegde Hulleman toe.

  “Daarom komt iedereen bij ons tanken.”

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Chemisch afval

  De stookolie is bij ons 10 cent goedkoper omdat wij dat wetje niet hebben. Wij roeren namelijk – en daar wordt voor betaald – chemisch afval door onze stookolie heen.

  Dat chemische afval is alles wat je niet in de lucht wilt hebben en wat je niet in je drinkwater wilt hebben.

  Dat is de milieu-impact van dat ene wetje

  Als Nederland dit zou verbieden en we zouden de impact die dat heeft op het milieu doorberekenen, dus als al die vrachtschepen hier niet meer zouden tanken en we die rotzooi niet meer de lucht in zouden pompen, dan zouden al die 120 belachelijke maatregelen van Rob Jetten – het automobilistje pesten, de gasprijzen omhoog, van het gas af en al die spuuglelijke windmolens – weg kunnen, benadrukte Hullemans.

  “En dan zouden we de komende 300 jaar allemaal in een oude Mercedes kunnen rijden. Dat is de milieu-impact van dat ene wetje dat veranderd moet worden.”


  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten