Komt die anderhalf miljoen euro aan subsidie wel bij de juiste partijen terecht? Beleid Hollands Kroon aan herziening toe

Datum:
 • dinsdag 25 juli 2023
 • in
 • Categorie: , , ,

 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA 
  Het subsidiebeleid in Hollands Kroon is aan een herziening toe. In het huidige stelsel is niet duidelijk in hoeverre de anderhalf miljoen euro die jaarlijks beschikbaar is effectief terecht komt.


  Winnie van Galen 25-7-2023  Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren. Bottleneck is het ontbreken van heldere beleidsdoelstellingen waardoor de gemeente ook geen gereedschap in handen heeft om te sturen op het subsidiebeleid.


  Historische band

  Het geld uit de subsidiepot komt veelal terecht bij partijen waarmee de gemeente een historische band heeft. Richtlijnen waarom de subsidie naar die partijen gaat ontbreken. Daarnaast is er weinig duidelijkheid over de verschillende typen subsidies die er in de gemeente zijn en wanneer ze voor langere tijd kunnen worden verleend.


  Aan de samenwerking tussen de gemeente en de maatschappelijke partners ligt het allemaal niet, die relatie is over het algemeen in orde en vormt een goede basis voor een verbetering van het subsidiebeleid, aldus de onderzoekers. „Aan de kant van de gemeente is er grote bereidheid om zich te ontwikkelen en ook de maatschappelijke partners zien graag dat het subsidiebeleid wordt herijkt.”


  Samenspraak

  De onderzoekers bevelen de gemeente aan een visie te ontwikkelen met concrete doelstellingen en welke maatschappelijke doelen ermee gediend moeten zijn. De onderzoekers adviseren in samenspraak met Incluzio en Hollands Kroonse Uitdaging beleid op te stellen. Mede omdat ze partijen ’een goed beeld hebben van wat er in de samenleving speelt.’


  Incluzio is de partij die voor de gemeente het sociale domein in beheer heeft. Hollands Kroonse Uitdaging verstrekt voor de gemeente onder meer incidentele subsidies. De uitgangspunten hiervoor liggen vast. Zoals het stimuleren van beweging op scholen, het bevorderen van cultuurhistorisch besef of het terugdringen van misbruik in relatie tot genotsmiddelen.


  NOORDHOLLANDS DAGBLAD

  0 reacties :

  Een reactie posten