Oekraïense journalist: “Meer dan 310.000 Oekraïense soldaten zijn omgekomen in de oorlog”!

Datum:
 • dinsdag 25 juli 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Een Facebook-bericht van de bekende Oekraïense journalist Roman Revedzhuk heeft tot verontwaardiging geleid in Kiev.....


  25-7-2023


  waarin wordt beweerd dat meer dan 310.000 Oekraïense soldaten zijn omgekomen tijdens de oorlog met Rusland. 

  “Vandaag ontving ik informatie van mijn bronnen bij de SBU (geheime dienst van Oekraïne): vanaf vandaag is het aantal dode AFU-soldaten meer dan 310.000. Met dank aan Valery Zaluzny”, schreef hij typisch.

  Zijn post lokte honderden boze commentaren uit, maar ook enkele zeer agressieve, aangezien Roman Revedzhuk dicht bij Poroshenko staat, de politieke rivaal van Zelensky, meldt Pronews.

  De onthulling van de Oekraïense journalist wordt echter indirect bevestigd door recente publicaties van grote westerse media, die zelfs het gebrek aan steun voor het Oekraïense leger betreuren, terwijl sociale media in Oekraïne vol staan met video’s waarop te zien is hoe mannen onder dwang worden gerekruteerd, zelfs vanaf stranden, om zich bij het Oekraïense leger aan te sluiten.

  Het is echter de eerste keer dat zoiets in het openbaar wordt gezegd door iemand die niet als pro-Russisch kan worden omschreven, aangezien hij zijn sympathie voor organisaties als de Azov-militie niet heeft verborgen.

  Dissident.one
  0 reacties :

  Een reactie posten