80 miljoen ton “groen afval”: de verdoezelde schaduwkanten van de zonne-energie

Datum:
 • zaterdag 22 juli 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Verdoezelde nadelen van de zonne-energie
  80 miljoen ton “groen afval”: de verdoezelde schaduwkanten van de zonne-energie


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Ook de zonne-energie heeft haar schaduwkanten. En ze zijn al heel lang bekend. Geen spoor van de veelgeprezen duurzaamheid. En ook haar prestatiebalans werd mooier voorgesteld dan ze in werkelijkheid is, zoals een studie uit 2016 al laat zien.

  Gemanipuleerde prestatiebalans

  Zo werden o.a. de kostenfactoren zoals installatie, instandhouding en afvalverwerking gewoon weggelaten. En de stroomopbrengst onder ideale omstandigheden berekend. Als je het echter realistisch berekent, aldus ingenieur Ferruccio Ferroni, dan zou men m.b.t. zonne-energie van “energievernietiging” moeten spreken, omdat er uiteindelijk meer energie ingestopt zou moeten worden dan er uit zou komen.

  Verdoezelde nadelen van de zonne-energie

  Evenals haar rendement zijn talrijke andere nadelen van de zonne-energie onbetwist. En die komen grotendeels overeen met die van de windenergie. Ze hebben ook fotovoltageopslagplaatsen grondstoffen zoals lithium en kobalt nodig, die vaak door middel van kinderarbeid gewonnen worden of over enorme afstanden aangesleept moeten worden. En ze leveren alleen maar energie bij geschikt weer.

  Kappen van bossen om CO2 te besparen?

  Om fabrieken of complete gemeentes van zonne-energie te kunnen voorzien, zijn reusachtige en bovendien geschikte stukken grond nodig. Complete bossen – belangrijke opslagplaatsen van CO2 – dienen hiervoor gekapt te worden. Om zogenaamd CO2 te besparen! En uiterlijk aan het einde van hun levensduur blijken ze echte ecologische bommen te zijn: zo gaat de “Internationale organisatie voor hernieuwbare energieën” voor het jaar 2050 uit van tot 80 miljoen ton niet recyclebaar “groen afval”.

  Bron:
  auf1.info

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Zou randdebieltje Rob Jetten dit weten of doet hij zich nog dommer voor dan hij is?

  Een reactie posten