Tussen controverse en overtuiging: Thierry Baudet spreekt zich uit

Datum:
 • zaterdag 22 juli 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • .... hij blijft vasthouden aan zijn overtuigingen en hij is niet bang om taboes aan te pakken.


  Benjamin Huizen 22-7-2023


  In een recent interview met de European Conservative, deelt Thierry Baudet, de oprichter en leider van de Forum voor Democratie (FVD) partij in Nederland, zijn gedachten over de huidige politieke landschap en de rol van conservatisme daarin.

  Baudet, die niet alleen nationaal maar ook internationaal aan de weg aan het timmeren is, heeft de afgelopen jaren te maken gehad met continue kritiek vanuit de politiek, censuur vanuit de media, en zelfs oproepen om FVD te verbieden. Hij staat bekend om zijn uitgesproken meningen en is niet bang om taboes te doorbreken. Sterker nog, zoals hij uitlegt in het interview ziet hij dat duidelijk als één van zijn belangrijkste opdrachten.

  In het gesprek spreekt Baudet zijn verbazing uit over het feit dat conservatieven, die zelf veel te lijden hebben gehad onder censuur, de bevraging van hun eigen ideologische dogma's verafschuwen. Hij zegt: "Het verbaast me altijd wanneer conservatieven - die zelf zoveel hebben geleden onder censuur - de bevraging van hun eigen ideologische dogma's verafschuwen."

  Baudet is van mening dat de angst om door tegenstanders, inclusief de mainstream media, te worden veroordeeld, wijdverbreid is onder conservatieven. Hij stelt dat conservatieven vaak degenen die rechts van hen staan, wegduwen, terwijl de linkse partijen hun radicalen nooit afwijzen.

  "De linkse partijen wijzen hun radicalen nooit af; in plaats daarvan proberen ze deze radicale ideeën te 'mainstreamen'," aldus de FVD-leider terecht.

  Hij bekritiseert de huidige conservatieven omdat ze bepaalde onderwerpen vermijden uit angst om als 'samenzweringstheoretici' of 'racisten' te worden bestempeld. Baudet stelt dat de prijs van het vermijden van controverse te hoog is als het betekent dat je niet het argument kunt maken dat je wilt maken.

  "Als de prijs van het niet controversieel zijn is dat je niet het argument kunt maken dat je wilt maken, dan is die prijs te hoog," legt Baudet uit.

  Baudet is sceptisch over internationale vrijhandel omdat hij gelooft dat het de sociale structuur vernietigt. Hij stelt dat goed functionerende markten afhankelijk zijn van natie-staten en dat sterke en onafhankelijke natie-staten op hun beurt gezonde samenlevingen vereisen. Hij zegt: "De simpele waarheid is dat goed functionerende markten natie-staten vereisen. En sterke en onafhankelijke natie-staten vereisen op hun beurt gezonde samenlevingen."

  Met de verkiezingen in aantocht is het belangrijker dat wij van écht rechts - conservatieven, klassiek-liberalen, traditionalisten - onze rug rechten en de tegenaanval inzetten op alle Deugers, of die nou links of rechts zijn. DDS wil het gevecht naar het mediakartel en het partijkartel brengen... maar daarbij hebben we jouw hulp nodig. Doneer nu aan DDS, via BackMe, en help ons de Deugers, de lafhartigen, en de marxisten te ontmaskeren en te bestrijden.

  Ondanks de controverse rond zijn persoon en zijn partij, blijft Baudet optimistisch. FVD blijft indruk maken en kan nog altijd rekenen op een gepassioneerde, loyale en zelfs fanatieke achterban. Zoals hij het zelf verwoordt: "Ja, ondanks de wijdverbreide demonisering, is onze beweging nog steeds levend en actief."

  Het interview met Baudet biedt een diepgaande kijk op zijn visie op de huidige politieke situatie en de rol van het conservatisme daarin. Ondanks de voortdurende aanvallen vanaf links én zelfs vanaf Deugend 'rechts' blijft hij vasthouden aan zijn overtuigingen en is hij niet bang om taboes aan te pakken.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten