Oud-VVD’er doet boekje open over Rutte: ‘Het hoort bij het spel jullie in de maling te nemen’

Datum:
 • zaterdag 27 mei 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • De belofte was voor VVD-leden reden om toch akkoord te gaan met de spreidingswet.


  Robin de Boer 27-5-2023  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:01

  Een groep VVD’ers vindt dat partijleider Rutte zijn belofte moet nakomen om de asielinstroom te beperken. De premier beloofde vorig jaar op het VVD-congres om zich daar persoonlijk voor in te gaan zetten.

  “Zijn glasheldere beloftes verdienen nu concrete opvolging. Niet vooruitschuiven, maar nu doorpakken om te doen wat echt nodig is,” schrijven ze in een brief aan het hoofdbestuur.

  De belofte was voor VVD-leden reden om toch akkoord te gaan met de spreidingswet. Via de wet worden gemeenten verplicht (extra) asielzoekers op te nemen, als ze dat niet vrijwillig doen. De VVD heeft grote moeite met het dwangelement in de wet. Tegenstanders noemen het ook wel de dwangwet.

  Geen VVD-foutje

  Voormalig VVD’er Jos Arkes onthult op social media dat Rutte niet voor de VVD werkt, maar voor zijn Brusselse partij Renew Europe. Dat is de club van Guy Verhofstadt en D66.

  “Het asielgetreuzel is geen VVD-foutje,” benadrukt Arkes. “Het hoort bij het spel jullie in de maling te nemen. Het asielgetreuzel is ten faveure van het Renew Europe-beleid. Het heeft dus ook niks te maken met een verondersteld compromis met Kaag, of met Europese regels.”

  Laat je niet langer foppen

  “Laat het nou eens bezinken: de VVD en D66 zijn in Brussel al één partij,” voegt hij toe. Met verschillende verkiezingsbeloften harkt deze club zetels binnen in Nederland om het beleid van Renew Europe – D66 – door te drukken, aldus Arkes.

  Hij roept alle VVD’ers op: “Laat je niet langer foppen door de rasoplichter en pathologisch leugenaar Rutte. Stuur hem weg, verlaat Renew Europe.”

  NineForNews.nl


  0 reacties :

  Een reactie posten