Leon de Winter sloopt Sigrid Kaag: 'Wie speelt hier welk spel?'

Datum:
 • zaterdag 27 mei 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Columnist, opiniemaker en schrijver Leon de Winter is absoluut niet onder de indruk van de droge tranen van Sigrid Kaag bij CollegeTour.


  Benjamin Huizen 27-5-2023  Want hij vindt het nogal merkwaardig dat Kaag roept dat ze extreem bedreigd wordt... maar vervolgens wel haar kinderen zo, hop, duidelijk in beeld laat komen bij de NPO. "Wie speelt hier wel spel?" vraagt hij.

  We hebben allemaal gezien de afgelopen dagen dat CollegeTour dit weekend met een uitzending komt waarin Sigrid Kaag zogenaamd heel verdrietig wordt als haar dochters zeggen - in de uitzending - dat ze willen dat ze met de politiek stopt. Dit omdat ze hoegenaamd héél veel bedreigingen zou ontvangen. Zoveel, dat zij vrezen dat ze "net als Els Borst" misschien wel vermoord kan worden door iemand die Kaag haat.

  De beelden hiervan gingen heel Nederland over. Ze pinkte een paar traantjes weg. Nou ja, eigenlijk niet. Want iedereen die goed oplette zag dat er werkelijk geen traan te bekennen was. Ze veegde niets weg. Ze acteerde dus.

  Dat is tenminste de kritiek van tegenstanders van Kaag.

  Leon de Winter - columnist van De Telegraaf - vindt het goede ook maar merkwaardig. Dat maakt hij duidelijk op Twitter.

  Leon de Winter sloopt Sigrid Kaag: 'Wie speelt hier welk spel?'

  "Als Kaag ernstig wordt bedreigd, brengt College Tour haar dochters in gevaar door ze pontificaal in beeld te brengen," legt De Winter uit. "Kaag had bij het zien van die beelden niet moeten huilen maar moeten eisen - het programma is opgenomen - dat ze eruit geknipt werden."

  Maar dat gebeurde niet. Oh nee, ze pronkt er zelfs mee. En alle D66'ers met haar. De beelden worden dapper opgepakt door alle D66-vriendelijke media. Haar kinderen zijn zowaar kleine BN'ers aan het worden.

  De Winters conclusie is dan ook een veelzeggende vraag: "Wie speelt hier welk spel?"

  Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.

  Dat is een heel goede vraag. Want dat er een spel gespeeld wordt is ondertussen wel héél duidelijk. De neptranen, vervolgens de enorme pr-campagne van D66 en bevriende politici/journalisten... en het feit dat áls ze daadwerkelijk zo ernstig bedreigd wordt, dat ze dan wel helemaal gek moet zijn om haar kinderen zo pontificaal in beeld te laten komen.

  Het is, dames en heren, allemaal theater. Meer niet.

  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Aanvoerdster mevrouw Kaag en haar partij mogen natuurlijk gewoon politiek worden afgerekend op wanbeleid dat de burger steeds meer koopkracht kost en dat indien verder uitgevoerd ook nog eens ten koste gaat van de voedselproductie. Daarmee zullen de prijzen voor levensonderhoud verder opgejaagd worden. Geregisseerde NPO-spotjes veranderen weinig aan het inzicht dat de minister van financiën nauwelijks in die functie functioneert.

  Een reactie posten