Sneer naar Marion Koopmans: ‘Wat doen we met zulke zeer schadelijke virologen?’

Datum:
 • dinsdag 25 april 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Haar tijd komt ook, ook al houden de Nederlandse media zich stil,

   
  Robin de Boer 24-4-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:41

  Op social media is een oude tweet van viroloog Marion Koopmans uit 2021 opgediept waarin ze de aanval opent op het Artsen Collectief, een organisatie waar ruim 2700 medische professionals aan verbonden zijn.

  “Heel goed: de argumentatie van ‘het bezorgde artsen collectief’ onder de loep,” schreef Koopmans op 7 augustus 2021, waarbij ze verwees naar een artikel op de website van Zorgvisie. “Vraag van mij: wat doet de medische beroepsgroep met collega’s die dergelijke onzorgvuldige en onwetenschappelijke uitlatingen doen?”

  Neuroloog Jan Bonte kaatst de bal terug. “Heel goed: de argumentatie van viroloog Marion Koopmans onder de loep. Wat doen we met virologen die onzorgvuldige en onwetenschappelijke uitspraken doen?” vraagt hij.

  Nul wetenschappelijk bewijs

  Hij doelt daarbij op uitspraken over het nut van mondkapjes en het adviseren van lockdowns en avondklokken om een pandemie te beteugelen, terwijl hier nul wetenschappelijk bewijs voor bestond.

  De neuroloog doelt ook op het aanbevelen van een massaal testbeleid met testen die daarvoor niet geschikt zijn en die geen onderscheid kunnen maken tussen ‘besmet’ of besmettelijk, niet in staat zijn gebleken om de transmissie te beteugelen en enorm veel geld hebben gekost.

  Daarnaast wilde de viroloog doen geloven dat de mogelijkheid van een lableak een complottheorie was. Ze durfde dat breed uit te meten tijdens een congres van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, aldus Bonte.

  Haar tijd komt ook

  Hij beschuldigt Koopmans ervan mee te hebben gewerkt aan pseudowetenschappelijke artikelen die in de lekenpers breed uitgemeten worden door het ‘schoothondje’ Maarten Keulemans als zijnde ‘definitief en onweerlegbaar bewijs’, maar bij nadere beoordeling niets meer zijn dan gebakken lucht en fabeltjes over markten en wasbeerhonden.

  Bonte vraagt: “Wat doen we met zulke voor de maatschappij zo ontzettend arrogante, zelfingenomen maar bovenal zeer schadelijke virologen? Iemand een idee?”

  De neuroloog krijgt bijval van huisarts Els van Veen. “Na drie jaren mag Marion Koopmans van mij verantwoording af gaan leggen voor alle materiële en immateriële schade die is aangericht door de coronamaatregelen. Er komt nu zoveel waarheid boven in Amerika. Haar tijd komt ook, ook al houden de Nederlandse media zich stil,” reageert Van Veen.

  NineForNews.nl


  0 reacties :

  Een reactie posten