Oud-VVD’er over premier Rutte: ‘Trekken van een psychopaat’

Datum:
 • woensdag 5 april 2023
 • in
 • Categorie:
 • ‘een beschamend teken van moreel verval in de hoogste regionen’


   Robin de Boer 4-4-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:05

  Het handhaven van een minister-president met psychopathische trekken is op dit moment volstrekt roekeloos gedrag, schrijft oud-VVD’er Geert Dales op zijn website.

  Enkele weken voordat Ruttes nieuwe kabinet op 21 januari 2022 na een kabinetsformatie van Belgische tijdsduur aantrad, kwalificeerde hij de komst van Rutte IV als ‘een beschamend teken van moreel verval in de hoogste regionen’.

  Sommigen vonden dat overdreven, maar het was, terugkijkend naar 14 maanden Rutte IV, nog mild uitgedrukt, aldus Dales. “Het zittende kabinet is een beschamend teken van moreel verval in de hoogste regionen, alsmede een onaanvaardbare schoffering van het Nederlandse volk én een gevaarlijke ondermijning van de stabiliteit van ons land.”

  Typerende kenmerken voor psychopathisch gedrag

  “Niet alleen omdat Nederland nu in handen gevallen is van een piepjonge politieke beweging vol amateurs en onvermijdelijke opportunisten, maar ook omdat de zittende regering onder leiding staat van een man die in toenemende mate de trekken van een psychopaat begint te vertonen,” benadrukt Dales.

  Hij somt vervolgens een aantal typerende kenmerken voor psychopathisch gedrag op, waaronder oppervlakkige charme (‘hi, hi, hai!’), gebrek aan empathie (geveinsde geschoktheid over de ‘vreselijke’ toeslagenaffaire en de ‘dramatische’ toestanden in Groningen), pathologisch liegen (‘nee hoor, nooit gesproken over functie elders’), altijd ontkennen ergens schuld aan te hebben (‘ik ben niet verantwoordelijk voor dit dossier’) en opvliegend gedrag (Ruttes scheldkanonnades zijn legendarisch).

  Nog nooit zoveel energie gehad

  Toen de premier vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie de vraag kreeg of hij niet gewoon uitgeregeerd is, antwoordde hij resoluut: “Nee. Integendeel, ik heb nog nooit zoveel energie gehad.”

  NineForNews.nl  1 reacties :

  Anoniem zei

  Rutte, totaal verknipt en met hem een groot deel van het volk.

  Een reactie posten