Vertrekt Sigrid Kaag uit Nederland?

Datum:
 • maandag 27 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Sigrid Kaag zou volgens hardnekkige geruchten op zoek zijn naar een baan buiten Nederland.


  27-3-2023


  Dat is in ieder geval wat De Volkskrant weet te melden in een analyse over het huidige kabinet. Haar vertrek zou onder meer te maken hebben met de vele bedreigingen die ze krijgt.

  Het medium schrijft een uitgebreide analyse over de huidige coalitie en vraagt zich af of deze nog wel toekomst heeft. Komende week organiseren de coalitiepartijen een spoedberaad, de toekomst van het huidige kabinet lijkt hoogst onzeker. Tegelijkertijd zullen ze er alles aan doen om het kabinet overeind te houden, aangezien nieuwe verkiezingen geen enkele coalitiepartij op dit moment goed zouden doen. Bij Statenverkiezingen verloren ze allemaal. En flink ook. 

  In het artikel gaat De Volkskrant de verschillende coalitiepartijen langs en men komt ook uit bij D66. De conclusie over het leiderschap van Sigrid Kaag bij die partij is hard: ‘Zelfs in de hoogste regionen van de Democraten gelooft nauwelijks iemand nog dat Sigrid Kaag de eerste vrouwelijke premier van Nederland gaat worden.’ Terwijl dat toch altijd het grote doel was sinds Kaag als leider werd aangewezen van de partij. 

  ‘Haar nieuwe leiderschap dat ze beloofde heeft de kiezers niet overtuigd’, aldus De Volkskrant. ‘De helft van de mensen die in 2021 nog op D66 stemde, bleef bij de Provinciale Statenverkiezingen thuis of gaf de voorkeur aan een linkse partij.’ 

  Het lijkt voor Kaag reden te zijn om te vertrekken uit Nederland. ‘De geruchten dat Kaag zich oriënteert op een baan in het buitenland zijn hardnekkig.’ Daarbij wordt niet alleen het mislukte nieuwe leiderschap als mogelijke oorzaak genoemd, maar ook het feit dat de huidige minister van Financiën veelvuldig wordt bedreigd. 

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Er is gerust wel een bedrijf te vinden die heksenbezems voor Kaag in de aanbieding heeft. Ze kan Rutte dan achterop nemen op haar bezem en met de rest van de bezems kan ze de regeringsleden gratis vervoer aanbieden.

  Een reactie posten