Hoge energierekening? Vergeet niet dat het Noodfonds Energie er ook is!

Datum:
 • zaterdag 11 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Huishoudens met een hoge energierekening kunnen tot 1 april 2023 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie.


  8-3-2023


  U heeft dus nog een paar weken de tijd! Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die aan de voorwaarden voldoen, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023.

  Wie kan steun aanvragen bij het Noodfonds Energie?

  • Huishoudens met een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 2.980,- (alleenstaand) of € 3.794,- (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.
  • Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen.

  Hoeveel steun krijgt een huishouden uit het Noodfonds?

  Noodfonds Energie

  Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden. De steun uit het Noodfonds is als volgt:

  Steun Noodfonds

  Inkomen (% van het sociaal minimum) Noodfonds betaalt deel van de energierekening 
  tot 160%boven 10% van het bruto-inkomen
  160 - 200%boven 13% van het bruto-inkomen

  Hoe kunt u het aanvragen?

  Aanvragen kan alleen via de volgende website:  Tijdelijk Noodfonds Energie

  Let op: u moet twee keer een aanvraag doen: een aanvraag voor de periode van oktober tot en met december 2022 en een aanvraag voor de periode van januari tot en met maart 2023. Dit heeft te maken met het prijsplafond wat sinds januari 2023 geldt.

  Heeft u nog vragen of hulp nodig bij het invullen van de aanvraag?

  Voor vragen kunt u gratis bellen met de hulplijn via 0800-0550. Ook voor hulp bij het invullen van een aanvraag. Meer informatie en de voorwaarden vindt u op www.noodfondsenergie.nl.

  Dit noodfonds staat los van de energietoeslag die door ons wordt uitbetaald

  Het Noodfonds Energie wordt niet uitgevoerd door de gemeente Hollands Kroon. Vragen over het noodfonds kunt u dan ook het beste stellen aan het Noodfonds zelf.


  Holands Kroon

  0 reacties :

  Een reactie posten