Windmolens warm gehouden met dieselgeneratoren: ‘Groene waanzin’

Datum:
 • dinsdag 7 februari 2023
 • in
 • Categorie:
 • In Schotland blijkt dat windturbines soms dieselgeneratoren nodig hebben om warm te blijven, stroom gebruiken in plaats van opleveren en duizenden liters olie lekken. Een ramp voor het milieu.


  6-2-2023


  Energiebedrijf Scottish Power bekende tegenover de Sunday Mail dat in december 71 windturbines op de windmolenparken Arecleoch Wind en Glenn App met fossiele brandstoffen warm gehouden moesten worden. Het bedrijf noemde een netwerkstoring als reden voor het gebruik van dieselgeneratoren. Maar volgens een klokkenluider met wie de krant sprak, is dit slechts één incident in een reeks tekortkomingen op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid.

  Turbines zouden lange tijd op halve kracht draaien door defecte omvormers. Andere zouden in testmodus draaien en daardoor stroom van het netwerk afnemen in plaats van bijdragen. En uit hydraulische units op turbines zou meer dan vierduizend liter olie zijn gelekt en over het platteland zijn gespoten.

  ‘Groene waanzin’

  “De Schotse regering wil het land aantrekkelijk maken voor buitenlandse investeerders, aangezien 40 procent van de wind die door Europa waait, over Schotland waait. Dat mag echter niet betekenen dat we toestaan dat onze waterwegen en natuur worden vervuild met koolstof van dieselgeneratoren en hydraulische olie,” zei de klokkenluider. “De mensen moeten zich ervan bewust zijn dat, terwijl hun energiekosten blijven stijgen, onze windparken niet zo efficiënt werken als ze zouden kunnen door hebzucht van bedrijven.”

  “De Scottish National Party (SNP) en de Groenen hebben keer op keer bewezen dat zij niet te vertrouwen zijn als het om milieukwesties gaat. Zij loven het potentieel van Schotland voor hernieuwbare energiebronnen, maar lijken er niet voor te zorgen dat de reeds bestaande installaties naar behoren worden beheerd,” zei Labour-parlementslid Colin Smyth, die eraan toevoegde: “Wat de redenen ook zijn, het gebruik van dieselgeneratoren om defecte turbines ijsvrij te maken is groene waanzin. Deze mate van oneerlijkheid raakt de kern van de SNP en de groene regering, waar hun retoriek over net zero heel anders is dan de werkelijkheid.”

  Woekerwinsten

  Scottish Power, dochteronderneming van het Spaanse bedrijf Iberdrola, is eerder beschuldigd van ongebreidelde woekerwinsten, nadat het in de eerste zes maanden van 2022 924,6 miljoen pond winst had binnengeharkt. In dezelfde periode kwamen duizenden Schotten in energiearmoede terecht, omdat de prijzen voor gas en electriciteit door het dak gingen. “Hoe is dat voor een doorsijpelende economie?” zei vakbondsbaas Sharon Graham daarover. “Het sijpelt van Schotland door naar Spaanse aandeelhouders. Het bewijs dat dit overheidsbeleid gedoemd is te mislukken.”

  Onlangs bleek uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen dat windmolens veel gevaarlijker zijn voor beschermde roofvogels dan gedacht. De turbines maken in Flevoland letterlijk en figuurlijk gehakt van de zeearend en bruine kiekendief.


   Blckbx

  1 reacties :

  Anoniem zei

  We mogen dus de conclusie trekken na het lezen van dit artikel dat de Regeringspartijen met D'66 voorop gesteund door de communisten van Groen Links en PvdA een verschrikkelijke hekel moeten hebben aan de natuur. Vogels en zeezoogdieren worden door de windmolens uitgeroeid en de (landbouw)grond of het water waarop(in) de windmolens staan wordt zwaar verontreinigd. Hoe gek moet je wel niet zijn, of en daar zal het nog wel meer mee te maken hebben, hoe corrupt moet je zijn?

  Een reactie posten