blckbx today #135:

Datum:
 • dinsdag 7 februari 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Russen over wapens aan Oekraïne | Ophef Kinderboekenweek | Onthullingen over Poetin  Zie HIER de uitzending


  In zijn laatste speech benoemde Poetin het gevaar van een herhaling van de geschiedenis met Duitse tanks op Oekraïens grondgebied. De wapens die vanuit 'het Westen' hun weg vinden naar Oekraïne, leggen veel druk op landen die voorheen neutraal waren omtrent het Oekraïne-conflict, zoals Zwitserland en Zuid-Afrika. Ook de Russische burgers zelf kijken kritisch naar de situatie. Er is veel ophef ontstaan rondom de rol van auteur Pim Lammers in de Kinderboekenweek. Veel ouders zien zijn rol in de Kinderboekenweek niet zitten, vanwege verhalen die hij schrijft voor volwassenen, onder andere over seksueel gedrag tussen een volwassene en een 12-jarige. Dat en meer in blckbx today.


  Maandag 6 februari 2023


  In de uitzending van vanavond onder andere:

  • In zijn laatste speech benoemde Poetin het gevaar van een herhaling van de geschiedenis met Duitse tanks op Oekraïens grondgebied. Onderzoeksjournalist Daan de Wit staat stil bij de laatste geopolitieke ontwikkelingen inclusief onthullingen van de voormalig premier van Israël.
  • De wapens die vanuit 'het Westen' hun weg vinden naar Oekraïne, leggen veel druk op landen die voorheen neutraal waren omtrent het Oekraïne-conflict, zoals Zwitserland en Zuid-Afrika. Ook de Russische burgers zelf kijken kritisch naar de situatie, waarbij de algemene opinie nog wel eens anders zou kunnen liggen dan er in 'het Westen' wordt gedacht. Eigenaar van de 'Rusland & Oost Europa Academie' Marie-Thérèse ter Haar is vanavond aanwezig en praat ons bij over de Russische kijk op de massale wapenleveranties.
  • Er is veel ophef ontstaan rondom de rol van auteur Pim Lammers in de Kinderboekenweek. De auteur was gevraagd omdat hij expert is op het gebied van jeugdliteratuur over identiteit en diversiteit. Veel ouders zien zijn rol in de Kinderboekenweek niet zitten, vanwege verhalen die hij schrijft voor volwassenen, onder andere over seksueel gedrag tussen een volwassene en een 12-jarige. Die zorg krijgt volgens gedragsdeskundige Romy Quint onvoldoende aandacht, door hoe de media hierover berichten.

   Desk: Gedragsdeskundige Romy Quint, Rusland- en Oost-Europadeskundig Marie-Thérèse ter Haar en onderzoeksjournalist Daan de Wit
   Presentatie: Sanae Orchi
  blckbx today

  0 reacties :

  Een reactie posten