Reclameverbod voor vis, vlees en fossiele brandstoffen in provincie Noord-Holland

Datum:
 • zondag 8 januari 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Na Haarlem is nu ook de hele provincie Noord-Holland voor een reclameverbod op klimaatonvriendelijke artikelen.


  MARIT NUBÉ 8-1-2022


  Niet alleen vleesproducten, maar ook vis en fossiele brandstoffen zijn niet meer welkom op billboards in de provincie. Het idee komt uit de koker van PvdA en GroenLinks.

  Er komt een reclameverbod voor vlees- en visproducten, en op 'producten met fossiele brandstoffen als energiebron' in heel Noord-Holland. Dit komt door een motie van PvdA en GroenLinks, die eind december werd aangenomen in de Provinciale Staten. Reclames van hamburgers, visproducten, vliegreizen en benzineauto's zullen in elk geval tot het einde van 2023 worden geweerd op de ruim vijfhonderd bushokjes die de provincie rijk is.

  "We hebben als provincie duurzame doelen voor voedsel en mobiliteit, meer openbaar vervoer," licht het Amsterdamse PvdA-Statenlid Alphons Muurlink toe. "Daar horen vlees en fossiele brandstoffen niet in thuis. Dan moet je er ook geen reclame voor maken."

  Toch is het onduidelijk of er op alle bushokjes in de provincie een verbod komt. De Provinciale Staten gaat namelijk alleen over de bushokjes en reclamezuilen langs wegen en busbanen, waarvan de provincie de wegbeheerder is. Maar binnen de bebouwde kom, waar de meeste bushaltes staan, zijn vooral de gemeenten verantwoordelijk. 

  JA21-Europarlementariër Rob Roos reageert kritisch: 'Nog niet zo lang geleden stond Nederland bekend om haar "nuchterheid". Wat is het verval snel gegaan. We zijn het land van "onzin" geworden.'

  Ook GeenStijl-columnist Arthur van Amerongen toont zich kritisch: 'Reclame met tieten, alcohol, tabak, vis en vlees verboden. What's next?'

  Eerder besluit tot reclameverbod

  Het is niet de eerste keer dat er wordt besloten tot een verbod op vleesreclame. In september had Haarlem de primeur, op initiatief van de GroenLinks-fractie. Daar zullen vanaf 2024 geen reclames meer op kip en hamburgers te zien zijn. Haarlem heeft hiermee een wereldprimeur te pakken. Inmiddels is ook Nijmegen om.

  BVNL-leider Wybren van Haga, zelf afkomstig uit Haarlem, reageerde destijds woest op het besluit: hij vond dat vleeseters hiermee werden 'gestigmatiseerd'.

  Amsterdam, Leiden en Den Haag besloten eerder al om reclames voor benzineauto's en vliegreizen te weren, om soortgelijke redenen.  

  NieuwRechts  2 reacties :

  Anoniem zei

  Het is verstandig om de opties die er zijn om je in het buitenland te vestigen te onderzoeken en uit te voeren. Dit is van toepassing op mensen en bedrijven. Nederland bied geen toekomstperspectief voor mensen en bedrijven die gezond verstand als leef- en handelwijze hebben.

  Anoniem zei

  We kunnen stellen dat volgens de normen van de socialistisch/communistische "Groenen" we als mens eigenlijk niets meer kunnen en mogen. Ademhalen is slecht voor het klimaat want we ademen 70% stikstof in en ademen daarvan weer een gedeelte uit, gelijk aan Co2 en natuurlijk moeten we ook onze behoefte doen en dat is ook weer C02 en stikstof uitstoot, dus volgens de Groene dwazen heel erg slecht. We moeten wel natuurlijk onbeperkt migranten importeren en dan is het vreemde weer dat we nooit iets horen over de tonnen stikstof en Co2 die de migranten uitstoten maar wel moeten onze boeren verdwijnen vanwege misleidende en foute rekenmodellen.
  De Groene idioten zijn inmiddels zover geïndoctrineerd dat ze er helemaal niets meer van begrijpen en maar wat raaskallen en wie het niet met ze eens is moet veroordeeld worden en of in de gevangenis verdwijnen of naar heropvoedingskampen worden gestuurd gelijk de periode onder Mao en Stalin.

  Een reactie posten