Koude-record in Australië: Sydney beleeft langste koude-periode sinds 140 jaar

Datum:
 • maandag 30 januari 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Oprichter van Greenpeace bekritiseert klimaatpaniek
  Koude-record in Australië: Sydney beleeft langste koude-periode sinds 140 jaar

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Van klimaatopwarming en hogere temperaturen is in de Australische stad Sydney sinds een jaar niets te merken. Hier begint zich veelmeer een nieuw record af te tekenen: de langste koude-periode sinds 140 jaar.

  Sydney breekt op dit moment een 140 jaar oud weerrecord: een jaar lang – sinds 21 februari 2022 – heeft de Australische stad geen dag met meer dan 30 graden Celsius meegemaakt. Dat de temperatuur in tendens laag waren, valt te verklaren met het vochtige weer en winden als gevolg van La Niña. Verrassend is dat er daartussen ook geen hete dagen waren.

  Jaar met de meeste wolken sinds 1992

  Het weerstation in Sydney meet normaal gesproken gemiddeld 16 dagen met meer dan 30 graden Celsius per jaar. In het jaar 2022 waren het maar zeven en die lagen allemaal voor 21 februari. Dat maakt de lange koudegolf zeer bijzonder, zoals meteorologen benadrukken.

  Vorig jaar was bovendien ook het jaar van Sydney met de meeste wolken sinds 1992, met slechts 6,5 uur zonneschijn per dag. In andere regio´s van Australië waren in de tussentijd ook hittegolven.

  Oprichter van Greenpeace bekritiseert klimaatpaniek

  De door mensen veroorzaakte klimaatverandering blijft ondertussen een controversieel onderwerp. De voormalige milieuactivist en oprichter van Greenpeace, Patrick Moore (75), heeft al sinds langere tijd kritiek op de klimaatpaniek – en bereikt daarmee het publiek. In zijn boek “Fake Invisible Catastrophes and Threats of Doom” ruimt hij op met de prognoses van de ondergang van de wereld in het kader van de “klimaatcrisis”, houdt zich bezig met ijsberen, koraalriffen, plastic en walrussen die door zelfmoord bedreigd worden. Op Amazon heeft het boek inmiddels meer dan 2600 beoordelingen gekregen, 95% daarvan met 4 of 5 sterren.

  Bron:
  exxpress.at

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron

  (www.ejbron.wordpress.com) 

  0 reacties :

  Een reactie posten