Het kabinet belazert de Tweede Kamer door niet te komen met beloofde data voor het onderzoek naar oversterfte

Datum:
 • vrijdag 30 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •   Als het instituut Tweede Kamer niet langer serieus genomen kan worden, dan heeft het geen enkele zin om te blijven bestaan. 
  Het kabinet belazert de Tweede Kamer door niet te komen met beloofde data voor het onderzoek naar oversterfte

  Het kabinet belazert de Tweede Kamer door niet te komen met beloofde data voor het onderzoek naar oversterfte

  Het is schandalig dat het kabinet de Tweede Kamer opnieuw heeft belazerd door niet te komen met de beloofde data voor het onderzoek naar oversterfteFVD'er Pepijn van Houwelingen is terecht woedend en heeft op Twitter aangegeven dat het "niet te bevatten" is dat de data voor het onderzoek niet wordt vrijgegeven, ondanks een bevel van de Tweede Kamer vorig jaar.

  Ook hoogleraar Waarschijnlijkheidsrekening Ronald Meester is woedend op het nalatig handelen van het kabinet. Hij wijst op zijn Linkedin dat het kabinet recent heeft aangekondigd dat de vaccinatiedata van het RIVM voor onderzoekers beschikbaar zou komen, maar dat er vervolgens in een document staat dat "er een aantal categorieën gevaccineerden zijn die niet in het CBS vaccinatiebestand worden opgenomen, waaronder personen die zijn overleden". Meester wijst erop dat dit "onzinnig" is, omdat hij juist alle overledenen nodig heeft om te onderzoeken of de vaccins wellicht iets te maken hadden met hun overlijden.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Het is een schande dat de Tweede Kamer de beloofde cijfers niet heeft gekregen. Als het kabinet niet in staat is om deze data vrij te geven, dan kan de Tweede Kamer maar één conclusie aan verbinden: het kabinet moet weg. Als het instituut Tweede Kamer niet langer serieus genomen kan worden, dan heeft het geen enkele zin om te blijven bestaan. Het is van groot belang dat de Tweede Kamer haar macht gebruikt om ervoor te zorgen dat het kabinet verantwoording aflegt en transparant is in haar handelen. Als het kabinet niet bereid is om te luisteren naar de Tweede Kamer en haar verzoeken te honoreren, dan is het tijd om actie te ondernemen.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten