Het kaartenhuis rondom de biomassa-industrie is aan het instorten

Datum:
 • vrijdag 30 december 2022
 • in
 • Categorie:
 • Australië heeft aangekondigd te stoppen met het gebruik van "duurzame" kap voor energieopwekking. 

   Het kaartenhuis rondom de biomassa-industrie is aan het instorten

  Het kaartenhuis rondom de biomassa-industrie is aan het instorten

  Het is heuglijk nieuws dat het debat over biomassa weer opnieuw op laait nu Australië heeft aangekondigd te stoppen met het gebruik van "duurzame" kap voor energieopwekking. Als eerste land ter wereld heeft Australië biomassa van het etiket "hernieuwbaar" ontdaan, wat betekent dat geen enkel bos in het land meer gekapt zal worden voor de opwek van energie. Dit nieuws volgt op ophef over certificaten en het besluit van minister Jetten om nieuwe subsidies voor biomassacentrales te schrappen.

  Het is duidelijk dat het kaartenhuis van de biomassa-industrie langzaam begint in te storten. Desondanks weigert PvdA-eurocommissaris Frans Timmermans om wijken en blijft hij volharden in het gebruik van enorme bomen voor energieopwekking, ongeacht waar ze vandaan komen. Hij beweert zelfs dat het idee van duurzaam bosonderhoud onzin is en dat het hout zo snel mogelijk in onze pellet fabrieken moet worden gebracht.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Het is schokkend om te zien hoe eurocommissaris Frans Timmermans blind en doof is voor de milieuvervuiling die het gebruik van biomassa met zich meebrengt. Het is tijd dat hij strafrechtelijk wordt vervolgd vanwege zijn roekeloze achteloosheid ten aanzien van het milieu en de natuur. Ook zijn Greenpeacevriendje en medebedenker van de groene leugen Diederik Samsom (PvdA) mag vervolging niet ontlopen. Met achterlijke plannen helpen zij het continent Europa naar de klote. De bescherming van onze planeet mag niet langer ondergeschikt zijn aan de winstbejag van hun vriendjes van de biomassa-industrie.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten