blckbx today #109: 'Twitter Files' onthuld door Musk | WEF pleit voor 15-min cities | 'PSYOP' Red Team

Datum:
 • maandag 5 december 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Het afgelopen weekend stond Twitter in het middelpunt van de belangstelling.


  5-12-2022  Elon Musk gaf de eerste tranche van de zogenaamde "Twitter Files" vrij om zo te laten zien hoe Twitter te werk ging voor zijn overname. Een stad waar je lopend of fietsend alle gemakken in maximaal 15 minuten binnen handbereik hebt, een "15-Minute City". In 2024 zal Oxford getransformeerd zijn naar een 15-Minute City. Was het covid-19 Red Team een "PSYOP"? Dat en meer in blckbx today.


  Maandag 5 december 2022

  In de uitzending van vanavond onder andere:

  • Het afgelopen weekend stond Twitter in het middelpunt van de belangstelling. Elon Musk gaf de eerste tranche van de zogenaamde 'Twitter Files' vrij om zo te laten zien hoe Twitter te werk ging voor zijn overname. Zo zou de FBI hebben afgestemd met Twitter, dat gevoelige informatie van de Hunter Biden-laptop niet geopenbaard werd. Onderzoeksjournalist Daan de Wit dook erin en geeft ons een kijkje in de wereld van censuur.
  • Een stad waar je lopend of fietsend alle gemakken in maximaal 15 minuten binnen handbereik hebt, een: '15-Minute City'. In 2024 zal Oxford getransformeerd zijn naar een '15-Minute City', waar de inwoners nog maar twee keer per week met hun auto de stad in en uit mogen. Camera's zullen dat nauwlettend in de gaten houden. Gedragsdeskundige Romy Quint vertelt ons er meer over.
  • Was het covid-19 Red Team een 'PSYOP'? Een recente WOB-analyse laat zien dat de zogenaamde tegenhanger van het OMT 200 keer in de media kwam, waarvan 50 keer bij de NPO. Door steevast strengere maatregelen te eisen had het Red Team een grote rol in het draagvlak van het corona-overheidsbeleid. Blckbx-redacteur David Boerstra praat ons bij over deze recente WOB-analyse.

  Desk: onderzoeksjournalist Daan de Wit, gedragsdeskundige Romy Quint en redacteur David Boerstra
  Presentatie: Sanae Orchi
  begrijpen.   Over Stichting blckbx


  Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

  Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

  Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.


   blckbx

  0 reacties :

  Een reactie posten