Kolonel: ‘Oekraïne staat op het punt weggevaagd te worden’

Datum:
 • zaterdag 26 november 2022
 • in
 • Categorie:
 • “Laten we onszelf niet voor de gek houden.”


   Robin de Boer 26-11-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:08

  De afgelopen weken heeft Rusland zware bombardementen uitgevoerd om de energievoorziening in Oekraïne uit te schakelen. Veel Oekraïners zitten zonder stroom en verwarming. Ondertussen wordt het land omsingeld door een troepenmacht van zo’n 700.000 soldaten.

  De gepensioneerde kolonel Douglas Macgregor verwacht dat Rusland ergens in de komende weken een offensief gaat lanceren. “Zij gaan binnenvallen en een einde maken aan de Oekraïense staat,” zei hij in de podcast Votum.FM. “Laten we onszelf niet voor de gek houden.”

  “Het regime in Kiev wordt waarschijnlijk weggevaagd, net als het resterende deel van het leger,” benadrukte Macgregor.

  Dat is onzin

  Hij wees erop dat Oekraïense soldaten in de loop der tijd steeds meer zijn geradicaliseerd. De Azov-nazi’s doden niet alleen Russen, maar ook hun eigen mensen en doodden zelfs Poolse troepen die in Oekraïne dienden in Oekraïense uniforms, zei de kolonel.

  Volgens de media hebben de Russen al sinds dag één geen munitie meer en zijn de Oekraïners nog steeds bezig met hun overwinningsmars. “Dat is onzin,” aldus Macgregor. “De Russen worden gemobiliseerd om de taak te volbrengen.”

  Hij voorziet dat de Oekraïense staat volledig zal worden vernietigd. Wat gebeurt er daarna? Hij verwacht niet dat de Russen in West-Oekraïne willen blijven.

  Vernietigend

  “De Russen zullen Cherson en Charkov heroveren. Dat zijn van oudsher Russische steden. De Russen zijn niet geïnteresseerd in de rest,” zei hij.

  “Oekraïne kan geen raketbrandstof meer produceren, diesel raakt op, de stroom is uitgevallen,” voegde hij toe. “Dit gaat door tot de Oekraïners verhongeren, doodvriezen en hopeloos zijn. En dan begint het Russische offensief en dat zal vernietigend zijn.”
  0 reacties :

  Een reactie posten