Fractievoorzitters praten in het geniep over verbieden FVD: ‘Het nieuwe fascisme zal zich antifascisme noemen’

Datum:
 • zaterdag 26 november 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • “Ze willen gewoon de oppositie de mond snoeren.  .... .. Enge tijden,” zegt Baudet.  Robin de Boer 26-11-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:24

  Dinsdag zijn fractieleiders uit de Tweede Kamer op uitnodiging van Volt-leider Laurens Dassen (Soros) bijeengekomen om te praten over de ‘ondermijning van de democratie’ door Forum voor Democratie.

  De partijen hebben aanvankelijk niets over het overleg gezegd. Volt beweert dat het geen geheime bijeenkomst was. Het overleg maakt veel los. “Ze proberen ons te framen alsof wij de democratische rechtsstaat niet zouden respecteren. Volkomen quatsch natuurlijk,” reageert FVD-voorman Thierry Baudet.

  “Ze willen gewoon de oppositie de mond snoeren. Kijk ook naar ON, policor op universiteit, verwijdering van schilderijen en boeken, et cetera. Enge tijden,” zegt Baudet.

  Beangstigend

  “De gretigheid waarmee andere partijen meewerken aan het verbod van FVD is beangstigend,” schrijft Jan Roos. “Ik vind dat in een democratie elke idioot zich verkiesbaar mag stellen en elke idioot daarop mag stemmen. Dat laatste bepaalt het bestaansrecht. En de wet. Verder is het smaak.”

  PVV-Kamerlid Harm Beertema twittert: “Een oppositiepartij willen verbieden, een omroep met onwelgevallige meningen willen verbieden, een Staatsinstelling voor Wetenschapscommunicatie inrichten om de juiste wetenschappelijke feiten te monopoliseren. D66 gaat hard.”

  Achterbakser kan bijna niet

  “Uitgerekend Dassen wil FVD verbieden. De man wiens partij ons met huid en haar wil uitleveren aan de ondemocratische EU,” constateert oud-Statenlid Eelco van Hoecke.

  PVV-leider Geert Wilders merkte al dat bij de stemmingen in de Tweede Kamer bijna alle collega-fractievoorzitters afwezig waren. “Ze waren dus afwezig tijdens de stemmingen om in het geniep te praten over het verbieden van FVD. Achterbakser kan bijna niet. En wat een totalitair gedrag van die collega-fractievoorzitters: onwelgevallige meningen verbieden. Het nieuwe fascisme zal zich antifascisme noemen.”


  0 reacties :

  Een reactie posten