PVV dient motie in om 'kabinet Rutte/Kaag strafrechtelijk te vervolgen' wegens financieel wanbeleid

Datum:
 • woensdag 12 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  De PVV heeft dinsdag in de Tweede Kamer een motie ingediend die opriep om het huidige kabinet strafrechtelijk te vervolgen.


  Bart Reijmerink 12-10-2022


  Volgens PVV-voorman Geert Wilders worden Nederlanders anno 2022 flink in de steek gelaten terwijl er miljarden euro's naar Afrika gaan. 

  De motie van de PVV kon overigens niet rekenen op steun van de Tweede Kamer. De motie kon rekenen op 18 stemmen voor en 115 stemmen tegen, waardoor de motie is verworpen.

  'Motie om het kabinet Rutte/Kaag strafrechtelijk te laten vervolgen omdat ze Nederlanders in 2022 financieel laten stikken terwijl ze wel miljarden uitgeven aan asiel, stikstof en Afrika, is zojuist verworpen met 18 stemmen voor en 115 tegen', schrijft Wilders over de motie. Hij voegt eraan toe dat Nederland een 'nepparlement' kent. 

  Asielprofiteurs
  Eerder die dag haalde Wilders' collega Léon de Jong stevig uit naar zogeheten asielprofiteurs. 

  Tientallen statushouders hadden tot verbazing van Utrechtse ondernemers ontslag genomen nadat ze deze zomer vanuit het asielzoekerscentrum in Utrecht waren doorgestroomd naar een woning. Dat meldde het FD afgelopen weekend. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de gemeente laten weten hiervan op de hoogte te zijn. Ze proberen de betrokkenen over te halen hun werk toch te behouden.

  De Jong had dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer namens de PVV de kwestie aangestipt.

  "Het is natuurlijk bizar dat de VVD deze vragen stelt. Ze hebben zelf deze mensen massaal hier binnengelaten. Het laat zien dat deze mensen hier niet komen om mee te draaien of om te werken, maar vooral om te profiteren. Dat terwijl onze eigen mensen niet kunnen rondkomen en geen huis kunnen vinden. Ik heb dan ook de volgende oproep aan de minister: 1. Trek direct al die uitkeringen van deze profiteurs in. 2. Neem ze hun huis af en geef die aan al die Nederlanders die hier jaren op hebben moeten wachten om een huis te krijgen. 3. Zet deze asielprofiteurs direct het land uit en laat ze nooit meer terugkomen."

   

   NieuwRechts

  0 reacties :

  Een reactie posten