Peiling Maurice de Hond na aanvallen Van der Plas op FVD + vreugde over Rapport Remkes: BBB -4, PVV +1.

Datum:
 • maandag 17 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat de BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas weer virtuele zetels heeft ingeleverd.


  Michael van der Galien 17-10-2022


  Dit komt nadat ze het Rapport van Remkes omhelsde en FVD hard bekritiseerde. De PVV is nu virtueel de grootste partij van het land.

  Het is zondag en iedereen weet wat dat betekent: een nieuwe peiling van Maurice de Hond. En dat werd tijd ook. Want er is de afgelopen tijd natuurlijk flink wat gebeurd. Zo is het rapport Remkes gepubliceerd, met verschillende reacties daarop van alle partijen. En daarnaast is het in de Tweede Kamer ook flink losgegaan.

  Eén van de meest belangrijke gebeurtenissen was natuurlijk dat Thierry Baudet van FVD de mond werd gesnoerd in het parlement. Wanstaltig. Maar daarnaast was het óók opvallend dat Baudet en zijn partij opeens steeds vaker worden aangevallen door BBB en diens leider Caroline van der Plas.

  Van der Plas wil overduidelijk graag een wit voetje halen bij het partijkartel. En dus gaat ze met grote regelmaat los op de Kamerleden van FVD.

  Maar dat pakt nu alles behalve goed uit voor haar. De daling van BBB in de peiling van De Hond blijft namelijk doorgaan. Nu staat de partij virtueel op 15 zetels. Dat is nog altijd heel goed, natuurlijk, maar het is wel degelijk een behoorlijk verlies vergeleken met eind augustus toen BBB op 19 zetels stond. Je hebt het over een vermindering van bijna 25%. En BBB heeft het momentum dus tegen zich.

  De val van BBB komt vooral ten goede aan de PVV. De partij van Geert Wilders is gestegen naar 18 virtuele zetels. Dat zijn er maar drie minder dan de VVD. Dit betekent dus dat als er vandaag verkiezingen zouden zijn, dat het dan een tweestrijd zou zijn tussen die twee partijen. En dat Nederlanders zich dus af zouden moeten vragen: wie willen we als premier, Rutte de Leugenaar of Wilders?

  (Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!

  Deze peiling zou voor Van der Plas reden moeten zijn om pas op de plaats te maken en op te houden met die aanvallen op met name FVD... en om te doen waarvoor de boeren vorig jaar op haar gestemd hebben: hun en hun belangen verdedigen, en oppositie voeren tegen het wanbeleid van het partijkartel.

  Peiling! Laffe aanvallen op FVD breken Caroline van der Plas op: 4 virtuele zetels minder
  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Rutte er virtueel weer een zeteltje bij, de mensen leren het nooit, de VVD kiezers moeten bijkans masochisten zijn.

  Een reactie posten