Omtzigt tik kabinet op vingers na fout energieplafond: 'Kabinet vergat 600.000 huishoudens'

Datum:
 • maandag 17 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt houdt de implementatie van het energieprijsplafond in Nederland kritisch in de gaten.


  Bas Reijmerink 17-10-2022  Volgens het Kamerlid gaat het kabinet namelijk niet nauwkeurig te werk. Een goed voorbeeld hiervan is dat het kabinet mensen met blokverwarming in de oorspronkelijke plannen was vergeten. Dit is een groep van maar liefst 600.000 huishoudens. 

  De laatste weken maakt de politicus zich hard voor de invoering van een energieplafond waar iedereen in Nederland profijt van heeft. Als Omtzigt niet zo kritisch te werk gaat, dan wordt er een maatregelenpakket opgetuigd waarin grote groepen Nederlanders worden vergeten.

  Zoals de meer dan een half miljoen huishoudens in Nederland met een blokverwarming. Door Kamervragen van Omtzigt is de politicus erachter gekomen dat deze groep in eerdere plannen van het kabinet niet werden genoemd. 

  'Het kabinet worstelt omdat ze in de oorspronkelijke plannen de 600.000(!) huishoudens met blokverwarming vergeten waren. Kamer steunde mijn motie om oplossing te vinden unaniem (En villa’s en vrijstaande woningen worden ook nooit vergeten hè). Let dus op: hele wijken met blokverwarming staan niet op de Haagse radar. Een voorbeeld van een spoedplan waarover onvoldoende is nagedacht. Je kunt niet een plan bedenken voor de energiekosten van alle huishoudens in een weekend. Dat gaat mis', schrijft de politicus. 

  Hij pleit dan ook vooral voor een gedegen plan die niet in een zeer korte tijd wordt opgetuigd.

   

  Via een reeks Kamervragen hoopt de politicus nu dat het kabinet wel met een plan op de proppen komt die deze huishoudens gaat helpen.

  0 reacties :

  Een reactie posten